IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover ще убива бактериите в салона

Британският производител внедрява в моделите си технология с ултравиолетови лъчи

Jaguar Land Rover ще убива бактериите в салона

Ако не искате да се разболявате - купувайте автомобили на Jaguar Land Rover! Това не е първоаприлска шега, а твърдение на самия британски производител. Компанията обяви, че проучва широк спектър от възможности за шофьора и пътниците, които включват технология, фокусирана върху превенцията на заболяванията.

По-специално, Jaguar Land Rover изучава как ултравиолетовите лъчи може да се използват за спиране разпространението на бактерии и вируси в автомобилите. Според компанията, тя смята да интегрира технологията в климатичната система, за да неутрализира вредните патогени.

Технологията на ултравиолетовите лъчи се използва в медицинската индустрия вече над 70 години, а Jaguar Land Rover отбелязва, че тя дори участва в дезинфекцията на водата, филтрацията на въздуха и стерилизацията на повърхностите. Процесът е доста прост - патогените са изложени на въздействието на ултравиолетова светлина с дължина на вълната от 200 до 280 нанометра, което разрушава молекулната структура на тяхната ДНК.

Jaguar

Докато британският автомобилен производител проучва възможността за създаване на същата система в автомобилите компанията посочва, че съвременната й йонизационна система създава "трилиони отрицателно заредени частици", които деактивират патогенните микроорганизми.

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Подозирам, че тайничко са го внедрили отдавна това "изобретение".За жалост нещо се е объркало и вместо да избива бактериите в салон, убива цялата кола. За справка - многобройните "индивиди" по сервизите. Пословични са с трошливостта си.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Жипци ( преди 5 години )
    Джаго - това е късокрака, тромава, но много силна котка, живееща в Южна Америка. Автомобили със същото име произвежда индийската фирма Тата Моторс в един от многобройните си цехове, в случая разположен на остров, който скоро няма да е част от ЕС.