IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Range Rover Evoque минава на ток през 2025 г.

Сегашната платформа на кросоувъра не става за електромобили

Range Rover Evoque минава на ток през 2025 г.

Както и всички останали световни производители, така и Jaguar Land Rover постепенно се подготвя за електрификация на гамата си. През следващите няколко британската компания ще предложи хибридни версии на всички свои модели. Засега обаче излизане на изцяло електрически Range Rover Evoque не се предвижда, заяви шефът на британското подразделение Роудън Глоувър пред Autocar.

"В момента нашият основен приоритет са хибридите. Сегашната версия на Evoque не разполага с нужните технически възможности за електрификация и затова ще се наложи да изчакаме до 2025 г., когато моделът ще смени поколенията", обясни Глоувър.

Evoque

Той уточни, че платформата, използвана за новия Evoque не е разработвана на електромобили и няма как да побере батерията и електромобилите. Затова пък следващото поколение на компактният кросоувър ще получи изцяло нова платформа, като ще се появи на пазара през 2025 г.

Настоящият Evoque беше представен през ноември 2018 г. Продажбите на кросоувъра вече стартираха, като на пазара са неговите две бензинови и една дизелова версия. До края годината ще излезе и хибридна модификация.

Снимки: Land Rover

0 от 500