IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru спечели най-непопулярната титла в Щатите

BRZ е моделът, постигнал най-висок процент продажби с механична трансмисия

Subaru спечели най-непопулярната титла в Щатите

Търсенето на автомобили с механични трансмисии продължава да намалява, отчитат всяка година производителите. Но сред автомобилните компании има и такива, които запазват висок процент на коли с механична трансмисия в продажбите си, дори на американския пазар.

И шампион в тази затихваща надпревара се оказа Subaru, като японската марка обяви, че за миналата година 78% от продадените BRZ са били с механична кутия, което е показателно за предпочитанията на собствениците на спортното купе. Интересното е, че при близнака на BRZ – Toyota GT86, този процент е доста по-нисък – само 33%.

Другият такъв модел с впечатляващ процент купувачи, предпочитащи механичната трансмисия е Mazda Miata, позната като MX-5 в Европа – 76% в Щатите. Така че, BRZ печели първото място, макар и с малко.

Интересното е, че в Северна Америка купувачите на Subaru WRX предпочитат CVT трансмисията – 90 срещу 10 процента. Но пък добрата новина е, че версията STI се предлага само с механична трансмисия.

Ако обаче погледнем общия процент при марките, то положението за феновете на механичните трансмисии вече изглежда неспасяемо. При Subaru 7% от колите не са автоматик, а при Honda – едва 2,6 процента.

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Якооо! Най-после Субару да влезе в някаква НЕОТРИЦАТЕЛНА класация.
  • #4
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до#3. Това дето го разказваш са приказки от 1001 нощ - преди е имало проблем с тези кутии, но той е решен много отдавна - казвам го от позицията на човек, който използва DSG кутия ежедневно и не е имал такива проблеми.
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    до: zord ( преди 4 години )
    Имам чувството, че си представител на някой сервиз и агитираш хоата да си купуват най-скапаното, за да идват при теб и да ремонтират на воля. Точно пък споменатите от теб трансмисии са типичните абонати на сервизите. Особено DSG е световно известна с проблемите. Както казваш - КЛАСИКА!!!
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Освен че е по-vintage и по-fashion с механична скорстна ще спестите и от ненужна аларма.
  • #1
    7 rate up comment 9 rate down comment
    zord ( преди 4 години )
    Ръчката я сменям за автоматик само ако е DSG , 9 степенната на мерцедес или кутия ZF но ръчката си е номер 1 винаги класика