IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Subaru Outback бе представено в Ню Йорк

Моделът е претърпял значителни промени както под капака, така и отвътре

Новото Subaru Outback бе представено в Ню Йорк

Новото офроуд комби Subaru Outback бе представено на автоизложението в Ню Йорк. Моделът е изграден върху нова платформа, като промените са не само технически, но и визуални.

Благодарение на промяната на платформата, шестото поколение на Outback се отличава с допълнителна здравина и по-добро управление. От Subaru споделят също, че предната и странични части абсорбират до 40% повече енергия при катастрофа. 

Subaru Outback

Под капака базовият модел е оборудван с 2.5-литров двигател със 182 к.с., докато по-мощната версия разполага с 2.4-литров "боксер" с 260 к.с, който осигурява 1,57 тона теглителна сила. Познатият 3.6-литров 6-цилиндров двигател, който се поставя на модела още от 2009 г., обаче вече не е наличен. 

Независимо от версията всяко комби е оборудвано със задвижване на четирите колела, както и Lineartronic CVT скоростна кутия с осем предавки, която може да се използва и в ръчен режим. 

Промяна има и в окачването, като отпред то е тип Макферсон, а отзад-независими двойни рамена. Пътният просвет остава почти непроменен, като в случая той е малко над 22 см.

Subaru Outback

Отвътре комбито е оборудвано с 11.6-инчов дисплей, който може да се управлява с Apple или Android система, както и WiFi точка за достъп. Използваните материали са по-качествени, в сравнение с предходната генерация.

Новото Outback разполага и с технологии, взаимствани от сегашното поколение на Legacy. Такава например е системата EyeSight за предотвратяване на катастрофи. Други такива новости са DriverFocus, чиято цел е да следи за концентрацията на шофьора, адаптивен круиз контрол, асистент за смяна на лентата.

Отвън новият модел се отличава с адаптивни LED светлини и камера в предната броня. Гамата на 2020 Outback се състои от версиите Base, Premium, Limited, Touring, Onyx Edition XT, Limited XT и Touring XT. Клиентите, желаещи да се сдобият с Onyx Edition XT,получават и 18-инчови джанти и черни допълнителни детайли по екстериора.

Засега не са известни цените на новото поколение на автомобила, но се очаква продажбите да започнат тази есен.

Снимки: Subaru

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до #6 ( преди 4 години )
    Въпросът е всеки ли има нужда от перманентно 4х4 или просто иска да се чувства с по-голяма п..ка
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това с дисплеите и на мен не ми харесва, но ако марката иска да продава, няма как.Трябва да може и телефона да се свързва с колата понеже потребителите искат всичко от телефона да им излиза на дисплея - много е модерно сега :)Забележете тенденцията - слага се един таблет на централната конзола, копчетата се махат и на тяхно място вече всичко се управлява от тъч скрийна. По-евтино е като производство.
  • #7
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    защо нито един съдия не постанови решение за забрана на вграждане в мпс всякакъв вид дисплеи извън навигационен
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Е какво му е на разхода, защо не го сравниш с други аналогични машини с перманентно 4х4? Всъщност, за това което е, разхода не е изобщо лош.
  • #5
    1 rate up comment 4 rate down comment
    pfff ( преди 4 години )
    Какво му е новото в екстериора? Същото като старото. Дано са намалили разхода, че тия боскери горят зверски......... Вече и на газ не стават, заради директното впръскване:)))))))
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До #3 ( преди 4 години )
    Благодаря, колега, за коментара. Познавам особеностите на българския език, на медицината и на техниката. Поради тази причина умишлено използвах имплантирането като някакво действие, с което да заместиш нещо липсващо, да поправиш, да закърпиш. Т.е. нещо негативно. А интегрирането е позитивно. Идеята е, че на мен с "телевизори" не ми харесва. Просто изразих мнение по - според мен - правилния начин на български език.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Казва се "интегрирам" когато става въпрос за техническо решение. Имплант/имплантирам са термини от медицината.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Явно не си виждал Волво.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Май това е възможно най-добре имплантирания в таблото "телевизор", който досега съм виждал ..., след като така и така не може без тази "екстра".