IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновената Skoda Superb ще получи матрични фарове (ВИДЕО)

В оборудването на модела ще влезе и изцяло светодиодно осветление

Обновената Skoda Superb ще получи матрични фарове (ВИДЕО)

Компанията Skoda публикува поредния тийзър на обновения Superb, в който се вижда работата на светодиодното осветление. За първи път в историята си чешкият производител ще включи в списъка с предлагани опции матрични фарове и задни светлини с нов тип мигачи.

Обновената Skoda Superb ще получи фарове LED Matrix с няколко индивидуално управляеми секции. Използвайки данни от поставената на предно стъкло камера, конфигурацията на светлиния лъч ще се променя автоматично в зависимост от идващите насреща автомобили и светлината, която те излъчват. Светодионни ще бъдат и фаровете срещу мъгла.

Задните LED-фарове ще получат мигачи, чиято светлина след активиране се движи от вътрешната част към външната. При блокиране или разблокиране на автомобила предното и задното осветление ще светват и загасват в определена последователност, създавайки анимация, с която ще поздравяват шофьора.

Skoda Superb

По предварителна информация, Skoda Superb ще получи нов медиен комплекс с разширени функции и възможност за обновяване от разстояние. В гамата силови агрегати за първи ще се появи хибриден агрегат на базата на турбомотора 1.4 TSI - същият като при Volkswagen Passat GTE.

Снимки и видео: Skoda

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По себе си ли съдиш,понеже и тебе са те правили в България и си скапан? Да знаеш, че държавата не е виновна! Сърди се на родителите си, че така са те направили! Може и няколко пъти на глава да са те изтървали, като гледам...
  • #8
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Преминаващ ( преди 4 години )
    Шкодилаците са готини.Ама дано не ги почнат да ги правят в България че ще ги окепазят.
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 4 години )
    Матричните фарове те заслепяват за част от секундата ама нематричните ***, дето си карат на дълги, могат да те заслепят като за последно!Мерцедес го има това от 4 години - в W212 фейслифт дебютира и работи перфектно.
  • #6
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Матричните фарове са наистина много добри, но заслепяват.. Реакцията явно им е по-бавна, но най-вече в завой са ме заслепявали за части от секундата, както и при каране по неравности.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    После единия фар 3 бона, не мерси
  • #4
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пасатора, кога и в какво е бил шампион, че нещо не мога да се сетя? А, че е излишен е повече от ясно. И това не е от сега, а е излишен от доста време...
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    123 ( преди 4 години )
    много гъзарско, само да не се почупи, че струва майка си и баща си само десния фар.
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    zord ( преди 4 години )
    "При блокиране или разблокиране на автомобила предното и задното осветление ще светват и загасват в определена последователност"- а когато блокира и двигателя ще мигат двата мигача и средния стоп....
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 4 години )
    Някогашният шампион Пасат стана излишен.