IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо 8-степенният автоматик на ZF е толкова популярен (ВИДЕО)

Предимствата на тази скоростната кутия са компактният размер и по-ниското тегло

Защо 8-степенният автоматик на ZF е толкова популярен (ВИДЕО)

Появилата се през 2008 г. осемстепенна автоматична скоростна кутия на ZF се използва при най-разнообразни модели - от пикапи и кросоувъри, до спортни автомобили и премиум седани. Само през 2017 г. компанията от южния германски град Фридрихсхафен продаде 3,5 милиона такива трансмисии.

Aston Martin DBS Superleggera, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, BMW M5, Jeep Grand Cherokee Trackhawk, Rolls-Royce Phantom, Toyota Supra - пъстра палитра, нали? Защо всички тези модели използват автоматична скоростна кутия с "морално остарял" хидротрансформатор, а не съвременна роботизирана с два съединителя?

Експертът Джейсън Фенске смята, че тайната на германската скоростна кутия е, че автоматикът е проектиран да отговаря на различни изисквания, а освен това е сглобен в доста компактен корпус. Следователно, когато актуализира моделите си производителят не трябва да увеличава трансмисионния тунел, за да побере нова кутия с голям брой предавки. Освен това осемстепенната автоматична скоростна кутия на ZF е по-лека от роботизираните с два съединителя.

0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 2 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Едно време, като почнахме да караме западни коли, имах един колега, малко *** си падаше, винаги се намесваше в разговорите за коли , моя москвич така, моя москвич иначе.Брачет, тук говорим за коли.Та и тук, двама трима айсин, та аисин.Халоу, тук говорим за истински неща, за най-добрите, окаримас?
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Drivetrain ( преди 4 години )
    ZF и GKN са лидерите в силовите предавания в световен мащаб. И това не е случайно. Винаги бих избрал техен продукт пред чиито и да е друг. Не е случайно, че суперкари, товарни и военни автомобили също използват техни продукти в силовото си предаване.
  • #13
    13 rate up comment 1 rate down comment
    sepuko harakiri ( преди 4 години )
    Защо е толкова популярна марката ZF? Много просто, щото е немска, винаги номер 1
  • #12
    10 rate up comment 2 rate down comment
    F11 530dx ( преди 4 години )
    Купих баварката на три години и 95000км. пробег през 2015 и още не мога да и се нарадвам.0-100 за под 6 сек. и разход градско 10л.А със стабилизаторите за наклон на купето е просто фурия в завоите.Направо разплаквам всички напомпани съвчета и то с багажа за морето.Това е благодарение на окачването , задвижването и скоростната кутия , всички разработени от ZF.Те са магьосници
  • #11
    6 rate up comment 8 rate down comment
    до №11 ( преди 4 години )
    Караш кола с такъв автоматик, а ха. И един мармот завиваше шоколад....
  • #10
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Едната има 1.9 л. масло, другата 7 л. Няма какво да сравняваме.
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами вероятно защото, когато е добре настроен, този автоматик работи неусетно. Аз карам кола с него и досега не съм карал кола в диапазона 80-130 хиляди лева с по-добре работеща АСК.
  • #8
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами сравнете А4 2.0 TDI от 2014 г. с DSG-7 тежи 1515 кг., същата със ZF-8 тежи 1530 кг. С еднакво ниво на оборудване.
  • #7
    1 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Силно с съмнявам, че е по-лека от DSG! Дори съм сигурен, че не е. DSG е с размерите на ръчна скоростна кутия.
  • #6
    6 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Аз също карах bmw e60 13 години ZF 6 скорости без смяна на масло и продадох колата тази година.Нямаше проблеми със скоростната кутия, сигурно новия собственик може да има за вбъдеще но мен това не ме интересува. За 13 години съм спестил толкова много пари, че съм благодарен на ZF за това което са направили. Да смяната на масло ще удължи живота на СК но за мен 13 години са повече от достатъчно нещо да работи без смяна на масло безпроблемно.За тези които купуват гробове над 15 години да се оправят