IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ZF разработи външен еърбег

Целта му е да защити пътниците в колата при страничен удар

ZF разработи външен еърбег

На форума Airbag 2018 в Манхайм прочутата германска компания за автомобилни компоненти ZF представи концепция за нов вид въздушна възглавница. Новата технология е предназначена да предпазва пътуващите в колата при странични удари.

ZF разработи външен еърбег

Голямият еърбег се надува извън каросерията, затваряйки зоната на врататите, миг преди автомобилът да бъде ударен странично. От ZF твърдят, че проведените вече тестове са показали, че тази странична възглавница намалява тежестта на травмите на пътниците с 40%.

Според разработчиците тази технология ще бъде особено подходяща за безпилотни превозни средства, при които влизането на пътниците в салона може да се различава от традиционното. От ZF обаче посочват, че в близко бъдеще не трябва да се очаква въвеждането на странична въздушна възглавница в серийните автомобили.

Снимка: ZF

Тагове: zf
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    fan. ( преди 5 години )
    Най-добре като в "Демолишън мен" - пълни се купето с пяна и всичко е О>К>:))))
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това че колите се разминават на косъм не значи нищо. Ако системата е направена добре няма да се активира ако няма реална опасност за удар.В математиката и физиката си има функции и формули за изчисление на траекторията на движещи се обекти в триизмерно пространство. Тези формули НИКОГА не грешат стига да са приложени правилно.Благодарение на тези формули можем да изпратим апарати в космоса и на други планети със абсолютна точност при скорости от стотици хиляди километри.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    ................ ( преди 5 години )
    Прав си до някъде, но се замисли какво ще стане в градко шофирнае, когато колите понякога се разминават на косъм една от друга. Системата ще си помисли, че ще последва сблъсък и като гръмне всичко 100% ще се удариш някъде
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това е страхотна идея. Но трябва да се направят такива аербеци от всички страни и да създват газова възглавница дебела поне 1 метър. Автомобила като има радарни сензори вързани към бордовия компютър и специален софтуер по всяко време ще може да засече и да изчисли дали към него се приближава обект със такава скорост че сблъсакът е неизбежен.Когато това се случи се отварят всички външни аербеци + вътрешните.Това може да е изключително ефективно и особенно при скорости до 50км.
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Сиреч нищо не са направили.