IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla демонстира как работи новият автопилот (ВИДЕО)

А клиент на марката показа защо не бива да му се доверявате напълно

Tesla демонстира как работи новият автопилот (ВИДЕО)

Новата система за автономно движение на американския производител на електромобили Tesla е на път да превърне управлението в пълна скука. Тя е била показана на среща с инвеститорите в компанията в началото на седмицата, като веднага след това станаха ясни и подробности за нея.

В Youtube-канала а Tesla беше публикувано видео, в което се демонстрира работа на новата безпилотна технология. В началото му се вижда как водачът задава маршрут на автомобила и включва автопилота. С това участието на човека в управлението приключва и на него му остава единствено да наблюдава пътя.

Автомобилът лесно се справя с препятствията на пътя, които включват преминаване през сложни пътни възли и кръстовища, престрояване в съседна лента, както и задминаване на други участници в движението. През цялото време обаче шофьорът следи случващото се и и готов да поеме управлението, ако се наложи.

И докато Tesla рекламира своя автопилот, в Youtube се появи и друго любопитно видео, което показва, че той съвсем не е съвършен. В него се вижда катастрофа с Model X, който се движи на автономен режим по планински път с доста завои.

В обяснението към клипа се казва, че водачът е държал ръцете си на волана и е успял да коригира неправилния завой, направен от автопилота, зарази което автомобилът е щял да излети от пътя. Веднага след това обаче, колата започва да ускорява и шофьорът не успява да предотврати сблъсък със скала от другата страна на шосето. За щастие, няма пострадали при инцидента.

Видео: YouTube

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нито съм фен на Тесла, нито съм против развитието на технологиите.Но едно не ми е ясно, като толкова не му се кара на един човек, защо просто не плати на някой да го закара или да ходи с влак или самолет.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    не знам колко облъчен и "хайпнат" трябва да си повериш живота на автопилот.. но да - може да е естествен подбор...
  • #3
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    Прав си колега теслЪ, в нормалните автомобили имаме вътрешно горене.... в Т'слЪта горенето е външно и цялостно :D
  • #2
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    Дарвиновата теория в действия - ако не си еволюирал до толкова, че един друсаняк да може да те измами и да ти вземе кинтите за автопилот щото си сакат некадърен и с умствени проблеми - загиваш!
  • #1
    5 rate up comment 5 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    По-интересно ми е да видя как работи" самозапалеащата" система:)))