IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Tesla вече ще идват сами (ВИДЕО)

Новата функция ще е достъпна за всички модели

Колите на Tesla вече ще идват сами (ВИДЕО)

Американският производител на електромобили Tesla обяви въвеждането на нова функция, която ще се превърне в истинско спасение за тези, които забравят къде са паркирали своя автомобил.

От компанията твърдят, че системата Enhanced Summon ще позволява на собственика да "повика" от разстояние своя автомобил. В момента функцията е достъпна в бета-версия за собствениците на някои автомобили на Tesla, но до две седмици от нея ще могат да се възползват всички, които са си купили пакетите Enhanced Autopilot или Full Self-Driving.

Съобщава се, че с помощта на Enhanced Summon собствениците ще могат да активират функцията "Намери ме" в мобилното приложение на Tesla за смартфони, след което автомобилът самостоятелно ще се придвижи към тях. Освен това, водачът ще може да посочва своето местоположение, като постави точка на картата. Във всички случаи системата автоматично ще придвижи автомобила на Tesla към мястото, но задължително то трябва да е в рамките на 45 метра.

В интернет вече се появи и видео, което оказва как автомобилът се ориентира на паркинг. Някои критици са на мнение, че функцията Enhanced Summon придвижва колата прекалено бавно и затова в реалния живот технологията може да не бъде толкова полезна, колкото се твърди.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500