IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla демонстира как работи новият автопилот (ВИДЕО)

А клиент на марката показа защо не бива да му се доверявате напълно

Tesla демонстира как работи новият автопилот (ВИДЕО)

Новата система за автономно движение на американския производител на електромобили Tesla е на път да превърне управлението в пълна скука. Тя е била показана на среща с инвеститорите в компанията в началото на седмицата, като веднага след това станаха ясни и подробности за нея.

В Youtube-канала а Tesla беше публикувано видео, в което се демонстрира работа на новата безпилотна технология. В началото му се вижда как водачът задава маршрут на автомобила и включва автопилота. С това участието на човека в управлението приключва и на него му остава единствено да наблюдава пътя.

Автомобилът лесно се справя с препятствията на пътя, които включват преминаване през сложни пътни възли и кръстовища, престрояване в съседна лента, както и задминаване на други участници в движението. През цялото време обаче шофьорът следи случващото се и и готов да поеме управлението, ако се наложи.

И докато Tesla рекламира своя автопилот, в Youtube се появи и друго любопитно видео, което показва, че той съвсем не е съвършен. В него се вижда катастрофа с Model X, който се движи на автономен режим по планински път с доста завои.

В обяснението към клипа се казва, че водачът е държал ръцете си на волана и е успял да коригира неправилния завой, направен от автопилота, зарази което автомобилът е щял да излети от пътя. Веднага след това обаче, колата започва да ускорява и шофьорът не успява да предотврати сблъсък със скала от другата страна на шосето. За щастие, няма пострадали при инцидента.

Видео: YouTube

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Фейк нюз, ти си идеалният бял лабораторен плъх за опити. Защо не се запишеш доброволец. На никой няма да липсваш по-късно ;)
  • #14
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Фейк нюз ( преди 4 години )
    Това с катастрофата, е най очевидно фалшивото видео, колата със сигурност не е на автопилот в него няма една причина да му се върже някой освен от някой *** с нулеви познания по темата, защо въобще се правят тези бомбастични заглавия и твърдения за наивници
  • #13
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ей, писател с доволно ниско IQ, думичката 'Hardware' на български се пише 'Хардуер'.
  • #12
    2 rate up comment 4 rate down comment
    sameman ( преди 4 години )
    Разбиват ли се самолети? Да. Но, това не пречи да са най-сигурния транспорт. Със сигурност, след 5-10 години, когато хардуеър възможностите ще са адекватни, инциденти с автономни автомобили, ще са сведени до изключително минимална фракция от общите пътни инциденти.
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до #6 ( преди 4 години )
    автопилота никога ли не може да сгреши според теб? Втори въпрос - когато сгреши, защото рано или късно ще стане, искаш ли да си в колата която може да се движи с над 100кмч ? Явно никога не си имал допир с хора които правят софтуер -
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    целта на футуристите е една да отнемат удоволствието от шофирането и пионери в това са волвокакто казва джереми кларксон радвайте се на живота докато не сте си взели волво
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    sameman: това, че променяш радикално въобще не означава, че го правиш по-добър тоя свят! Ти ще си качиш ли децата в колата сутринта да ги закара на училище, а ти да се върнеш обратно в къщи да си допиеш сутрешното кафе?
  • #8
    5 rate up comment 5 rate down comment
    sameman ( преди 4 години )
    Всяко начало е трудно и съпроводено от грешки и корекции. Безумно е да плюете по хора и фирми, които променят света радилкално. След като в общи линии за един век автомобилите са си останали базово едни и същи. Помня от детството ми, телефоните бяха големи и със шайби и не всяко домакинство разполагаше с този лукс, а сега ти е в джоба и е и плеър, фотоапарат, видеокамера, навигация и тн. 100% е имало хора, като вас, които са се подигравали на първите мобилни телефони, които са били в куфарчета.
  • #7
    2 rate up comment 4 rate down comment
    FF ( преди 4 години )
    Хайде да идва естествения подбор,нека па тоя да прочисти обществото от неспособните,изджендерясали псевдо кратуни.Да си нихилист,да се технически неграмоте, повърхностен ,глупав, лигав, това е новата проказа на обществата.Дано процента намалее избивайки се с мечтаната талига.
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    На второто видео не е сигурно дали е на автопилот или водачът управлява и нещо се е разсеял. Малко нереално ми се струва системата да направи подобна груба грешка при наличието на такъв път и толкова ясна маркировка. Дори най-обикновените автопилоти, които следят лентата за движение не биха допуснали това. Другото, което е да е била хакната системата и някой отвън да е управлявал колата.Водачът,ако в последния момент не беше свил в ляво отиваше директно в пропастта надолу и едва ли щеше да е жив