IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малкият спортен седан на Mercedes получи удължена версия

AMG A35L ще се сглобява в Китай, двигателите ще идват от Германия

Най-малкият спортен седан на Mercedes получи удължена версия

Mercedes-AMG представи дълга база на модела A35 Sedan - най-малкият спортен седан на немския бранд. Премиерата на автомобила се състоя на международното изложения в китайския мегаполис Шанхай.

Размерът на междуосието на автомобила се е увеличило с 60 мм - от 2729 до 2789 мм. Това е позволило да се добави малко свободно място за краката на пътниците отзад.

Mercedes-AMG A35L е оборудван със същия двулитров четирицилиндров двигател с туин скрол турбо, развиващ 306 конски сили и 400 Нм максимален въртящ момент. Двигателят е съчетан със седемстепенна автоматична скоростна кутия с две съединители и система за задвижване на четирите колела 4Matic.

Седанът е в състояние да ускори от място до 100 км/ч за 4.7 секунди, а максималната му скорост е ограничена от електрониката до 250 км/ч. При нормални условия въртящият момент се предава на предните колела, но при необходимост тягата може да се разпредели между двете оси в съотношение 50:50.

Mercedes-AMG A35L е получил информационно-развлекателната система MBUX, където сензорният дисплей на мултимедията е интегриран с напълно цифровия приборен панел, където, освен всичко, се изписват данни за динамичните натоварвания и работата на двигателя.

Седанът ще се произвежда в Китай в завода на съвместното предприятие на концерна Daimler и местната компания BAIC. Двигателите обаче ще се доставят от фабриката в германския град Кьолн.

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500