IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички Mercedes-AMG стават хибриди

На първо време системата ще е опция, но след това ще стане задължителна

Всички Mercedes-AMG стават хибриди

Тоталната електрификация няма как да бъде избегната от нито един производител, в това число и от спортното подразделение на Mercedes-Benz. В близко бъдеще всички спортни коли от Афалтербах задължително ще бъдат оборудвани с допълнителни електромотори, съобщава Autocar.

В момента Mercedes-AMG предлага хибридни модификации, като някои модели с индекс 53 са оборудвани със задвижващи агрегати от типа "мек хибрид. При тях двигателят с вътрешно горене работи в комбинация с 48-волтов стартер-генератор. 

Според Франк Овермайер, който отговаря за намаляване на вредните емсисии на моделите на Mercedes-Benz, подобна система не е достатъчна за постигане на нисък разход на гориво и на CO2. Затова, всички модели на AMG ще получат пълноценни хибридни агрегати, които на първо време ще се предлагат като опция.

Новите хибридни системи вече се използват при семейството E- и S-Class, като включват електромотор, развиващ 120 к.с. и 440 Нм. Благодарение на него автомобилите имат пробег от 50 км само на електричество.

При моделите на AMG тези агрегати ще бъдат модифицирани, като мощността на двигателите ще бъде увеличена. Съответно, това ще доведе до по-малък пробег само на ток.

Снимка: Mercedes-AMG

0 от 500