IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda връща спортната "тройка" в гамата си

Новият хот-хеч на японците ще получи 2,5-литров турбомотор

Mazda връща спортната

Шефовете на Mazda обмислят пускането на нова спортна "тройка", която трябва да се появи на пазара през 2021 г. Хот-хечът ще получи 2,5-литровият бензинов турбомотор, предлаган за моделите CX-5 и Mazda 6, съобщава Carscoops.

Този двигател с 4 цилиндъра развива мощност от 250 к.с. и 420 Нм, което е значително повече от атмосферния мотор със същия обем, предлагащ 186 к.с. и 252 Нм. Все още не е ясно дали спортната Mazda 3 ще получи задвижване на четирите колела, както и каква ще е скоростна кутия. Вероятно ще бъде избрана механична трансмисия.

Любопитното е, че главният мениджър на Mazda 3 - Кота Бепу, не пожела да потвърди разработката на модела, но пък заяви, че самият той много иска появата на високопроизводителна "тройка". И допълни, че на някои от големите пазари има огромен интерес към "напомпана" Mazda 3. 

"Дори да притежава огромна мощност, този автомобил трябва да бъде по-отговорен и по-дружелюбен, отколкото VW Golf GTI. Той трябва да осигурява идеален баланс между комфорт и производителност, които са най-важни за амбициите на марката ни", коментира Бепу.

Снимка: Mazda

0 от 500