IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda изненада с компактен кросоувър

Моделът се казва CX-30 и ще се продава в цял сят

Mazda изненада с компактен кросоувър

Компанията Mazda представи на автосалона в Женева нов компактен кросоувър с името CX-30, който ще заеме място между моделите CX-3 и CX-5 в гамата на марката. На някои пазари японският производител предлага купеобразния кросоувър CX-4, но неговият дизайн се различава значително от този на машината, представена в Женева.

От Mazda твърдят, че новият CX-30 ще стане глобален модел. Той е изграден на платформата, използвана за новото поколение на Mazda3. Дължината му е 4395 мм, широчината - 1795 мм, височината - 1540 мм, а разстоянието между двете оси - 2655 мм. По този начин кросоувърът е със 120 мм по-дълъг от CX-3, но със 155 мм по-къс от CX-5. Пътният просвет е 175 мм (със 17 мм по-малко от CX-5).

Въпреки компактните си размери, автомобилът предлага голямо вътрешно пространство, но от компанията не съобщават точните размери на салона. Уточнява се, че багажникът на новия кросоувър е 430 литра, което е само с 12 литра по-малко от CX-5.

В Европа моделът ще се предлага с 2,0-литров бензинов атмосферен двигател, с агрегати с обем 1,5 и 2,5 литра, както и с 1,8-литров дизел. За CX-30 ще е достъпен и новият бензинов мотор от семейството SkyActiv-X. Всички бензинови варианти с част от "мека" хибридна система с електромотор и 24-волтова литиево-йонна батерия.

Кросоувърът ще се предлага както с предно предаване, така и със система  за задвижване на четирите колела i-Activ AWD. Трансмисиите са 6-степенна механична и автомат. Продажбите стартират в началото на 2020 г.

Снимки: Mazda

 

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    до редактора.. ( преди 5 години )
    Европа моделът ще се предлага с 2,0-литров бензинов атмосферен двигател, с агрегати с обем 1,5 и 2,5 литра
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не правиш ли разлика между сегмент B, C и D ? Защото CX-3 е вдигната Mazda 2, CX-5 е голямо колкото Mazda 6, a това точно е което им липсва - SUV в най-масовия сегмент C.
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    с нетърпение очаквам модела който ще е между CX-3 и CX-30.. понеже едното малко по-малко, пък другото ееедна идея по-голям... хахаха вече се чудят какво да измислят...