IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW произведе 30 млн. бройки от Passat

Това е най-успешният модел в света в средния клас

VW произведе 30 млн. бройки от Passat

Volkswagen Passat стана най-продаваният модел в средния клас в света. За 46 години германската марка е произвела 30 млн. бройки, като юбилейната машина слезе от конвейера в завода в Емден (Германия).

Юбилейният Passt е сребристо комби в модификация GTE, оборудвано с хибриден агрегат, в който влизат бензинов турбомотор 1.4 TSI с мощност 156 к.с. и електрически двигател кък 115 к.с., в който е вградена 6-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Само на ток тази версия изминава 55 км., като нейният агрегат отговаря на екостандарт 6d, който влиза в сила през 2021 г.

В момента VW Passat се произвежда в 10 завода на 3 континента и се предлага в повече от 10 държави по цял свят. По брой продажби моделът отсъпва на VW Golf, от който за 45 години са произведени 35 млн. бройки и на лидера Toyoya Corolla, чийто тираж надхвърли 40 млн.  С над 35 млн. може да се похвали и най-популярният модел в САЩ - пикапът Ford F-Series.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Кон с капаци ( преди 5 години )
    Колкото и такива статии да ми вадите, хората на са прости. Беше каквото беше с Пасати и Голфове, било някога, вечно на стара слава не можеш да лежиш. Сега не са нищо по-добро от другите.
  • #3
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Преминаващ ( преди 5 години )
    Къв е тоя с червения гащеризон в ляво дръпнат това ли е арииската раса това ли беше извратената немска идея на немците да избият половин бяла Европа та да ги заменят с китайци.Това ли е бялата раса.Пълен провал са тия!
  • #2
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Може и да е бил успешен обаче навсякъде продажбите на Пасат са в червеният сектор!Свършени са с тия годината не е 81-ва.
  • #1
    5 rate up comment 11 rate down comment
    dam ( преди 5 години )
    toyoya ми е любимата марка. Cororra ми е най-най любимата кола!