IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo XC60 и V60 получиха тунинг от Polestar

Хибридните модификации вече имат мощност от 415 коня

Volvo XC60 и V60 получиха тунинг от Polestar

В момента марката Polestar е съсредоточена върху собствените си модели, но паралелно с това под бранда Polestar Engineered разработва тунинг за автомобилите Volvo. Най-новите й продукти бяха внедрени в кросоувъра XC60 и комбито V60.

Както и в случая с миналогодишния седан S60 Polestar Engineered двата модела бяха доработени във версии с хибридния двигател T8 Twin-Engine. Мощността е увеличена с 15 коня до 415 к.с., а въртящият момент - с 33 Нм до 669 Нм. Ускорението на двата модела от място до 100 км/ч пък става за по-малко от 5 сек.

Volvo XC60 и V60

Тунингът обаче не се ограничава само с доработването на двигателя. Двата модела вече са достъпни с нови джанти с 10 спици, черна решетка на радиатора и черни хромирани ауспуси, както и с емблемата на Polestar. Интериорът е с черна тапицерия и златни колани, недостъпни за други версии на Volvo.

За разлика от Volvo S60 Polestar Engineered, от който бяха направени само 20 екземпляра, тиражът на Volvo XC60 Polestar Engineered и на Volvo V60 Polestar Engineered няма да бъде ограничено. Двете модификации ще бъдат достъпни през лятото на 2019 г., но цените им още не са обявени.

Снимки: Volvo

0 от 500