IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo разкри хибридното XC40

Шведите ще предложат и изцяло електрическа версия на кросоувъра

Volvo разкри хибридното XC40

В края на годината Volvo ще предложи хибридна версия на компактния кросоувър XC40, а догодина ще пусне и електрически вариант на модела. Излизането на пазара на двете машини е част от стратегията на шведския производител, която предвижда през 2025 г. половината от моделната гама да се състои от електрифицирани автомобили.

Хибридното Volvo XC40 ще получи модификация на агрегата T5, съчетаващ 1,5-литров бензинов турбодвигател, електромотор, комплект литиево-йонни батерии с капацитет 9,7 кВт/ч и 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Volvo XC40

В случая 3-цилиндровият двигател с вътрешно горене развива 180 к.с., а електромоторът добавя 82. Сумарната мощност на задвижващата система достига 262 к.с., а максималният въртящ момент - 425 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 7,3 секунди, като само на ток кросоувърът ще изминава 54 км. Максималната скорост е 205 км/ч.

Що се касае до електрическото XC40, то ще трябва да се конкурира с Tesla Model Y. Както и хибридната версия, така и тази на ток ще бъдат изградени на модулната платформа CMA, която е в основата на моделите на китайско-шведската марка Lynk & Co - 01, 02 и 03. 

Volvo XC40

Снимки: Volvo

0 от 500