IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

По-мощен 3-цилиндров мотор за новата 1-а серия на BMW

Увеличението е 4 конски сили, но пък автомобилът олеква с 20 килограма

По-мощен 3-цилиндров мотор за новата 1-а серия на BMW

Базовият мотор на новата 1-а серия на BMW ще е 1,5-литров 3-цилиндров бензинов турбо двигател с мощност 138 конски сили, което е с 4 конски сили повече от актуалната мощност на този двигател. Но промяната ще бъде много по-сериозна, тъй като конструкторите на BMW предвиждат този двигател да работи с 7-степенна трансмисия с два съединителя, което ще гарантира повече динамика за новия модел, който ще е с предно предаване.

Почитателите на 1-ата серия няма да останат и без дизелов вариант – тук се появява 120d с познатия 2-литров турбодизел с мощност 190 конски сили, като трансмисията ще е отново автоматик с два съединителя, но с 8 предавки. Като опция дизелът ще може да се поръчва и със задвижване xDrive.

BMW вече потвърди, че топ версията на новия модел ще е M140i, а хибридната версия ще използва версия на хибридната система, позната от Mini Cooper S E Countryman – 3-цилиндров бензинов турбо двигател, който работи заедно с електромотор и общата им мощност е 221 конски сили, а максималният въртящ момент – 385 Nm.

Смяната на платформата на модела – вече ще се използва FAAR за предно предаване ще олекоти колата средно с 20 кг, а според списание Auto Express базовият вариант на 1-ата серия ще е 118i, като означението 116i ще мине в пенсия. Последната информация все още не е потвърдена от BMW и има вероятност просто компанията да не предлага 116i на британския пазар.

0 от 500