IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как са изглеждали катастрофите през 30-те години

Шофирането в онази епоха е било несравнимо по-опасно от днес, независимо от малкото автомобили

Как са изглеждали катастрофите през 30-те години

Като имате предвид факта, че в наше време  по пътищата в света се движат стотици пъти повече превозни средства, отколкото през 30-те години на миналия век, кога е имало повече катастрофи и смъртни случаи - сега или тогава? Може да се изненадате, но през 30--те почти всички показатели за безопасността на пътищата и движението по тях са били много по-лоши от съвременните. Казано по-просто, шофирането тогава е било наистина опасно занимание.

Според официалната статистика в САЩ, през 1930 г. общият брой на загиналите при ПТП е 31 204, което прави 25.353 на 100 000 души. Огромен брой! Това означава, че в онези години движението по пътищата е било 15 пъти по-опасно от днес.

Как обаче изглеждат инцидентите от онези години, когато автомобилната индустрия едва е започнала да мисли за сигурността на своите продукти? Ето една колекция от любопитни стари снимки, които показват какво се случва с автомобили, попаднали в катастрофа и как хората реагират на тях. Снимките, които се пазят в публичната библиотека на град Бостън, са на фотографа Лесли Джоунс.
 
  
Как са изглеждали катастрофите през 30-те (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Та те едва са вдигали 50км какви толкова по големи опасности ще е имало от сега?..
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Мишо ( преди 3 години )
    забравихте да напишете 3 нули, за да станат 100 милиона а не 100 хиляди
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Няма как да има 25% загинали при катастрофи!!! Винаги има и ранени, които са повече от загиналите. По тази логика излиза, че почти всеки е катастрофирал и е получавал наранявания. Четете какво пишете и малко мислете!
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    г/д ( преди 5 години )
    така, както изглеждат при нас, ама през 21 век.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Щирлиц ( преди 5 години )
    Снимка номер 4 не е от тридесетте години.
  • #1
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Achtung ( преди 5 години )
    Според този цитат от статията "Според официалната статистика в САЩ, през 1930 г. общият брой на загиналите при ПТП е 31 204, което прави 25 353 на 100 000 души" населението на щатите е било по-малко от това на Стара Загора през 1930. Хайде пак да погледнем цифричките и да ги редактираме