IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-абсурдният пътен инцидент в историята

Какво се случва, когато превозваш пълен товар слузести змиорки

Най-абсурдният пътен инцидент в историята

Сцената изглежда малко като кадър от "Ловци на духове", отбелязва National Geographic. Но всъщност си е съвсем истинска пътна злополука на едно шосе в американския щат Орегон. Само причинителят е необичаен: пълен багажник с екзотични морски змиорки, които под влияние на моментен стрес отделили огромни количества слуз.

Най-абсурдният пътен инцидент в историята
Снимки: Щатска полиция на Орегон

Това е стандартна защитна реакция на тези риби от семейство "Миксини", които в Северна Америка се наричат още "слузести змиорки". Те са дълбоководни, хранят се с мърша, и са единствените животни на планетата с череп, но без гръбнак. При опасност всяка миксина може да отдели внушителни количества слуз, за да отблъсне потенциалния нападател.

Според полицията миксините са били на път за Източна Азия, където се смятат за деликатес. В Орегон има няколко развъдника, които ги експортират за Южна Корея.

Най-абсурдният пътен инцидент в историята

"Слузта", отделяна от миксините, е всъщност сложен гел, който е силно лепкав и запушва хрилете на нападащите ги хищни риби. В случая обаче е залепнал трайно за пътя и за най-близките до инцидента автомобили, и местната пожарна прави отчаяни опити да го отмие. А ние просто нямаме търпение на видим какво са записали полицаите в графата "причина за катастрофата".

Най-абсурдният пътен инцидент в историята

 

0 от 500