IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW разкри задвижването на новото M3

Спортният седан ще получи технологии от "баткото" М5

BMW разкри задвижването на новото M3

Шефът на отдела за планиране на BMW M - Карстен Прайс, разкри пред списание Evo информация за двигателя, който ще получи новото поколение на M3. Седанът ще бъде оборудван с редовия 3,0-литров туин-турбо мотор с 6 цилиндъра, поставян на моделите X3 M и X4 M, както и със система за задвижване на четирите колела xDrive от "баткото" M5. 

За новото M3 е двигателят S58 с 2 турбокомпресора. Мощността му в базовия вариант е 480 к.с. и 600 Нм, а във версията Competition - 510 к.с. Спортният седан ще разполага с 8-степенен "автомат" M Steptronic с функция Drivelogic и система M xDrive с режим 2WD (пълто изключване на предната ос). Тя е същата като при M5, но при кросоувърите X3 M и X4 M не се предлага.

От новото BMW M5 ще бъдат взети активните амортисьори и модернизираната система за кормилно управление, която обаче ще получи нови настройки заради по-малкото тегло на M3. Очаква се автомобилът да тежи не повече от 1600 кг., като ще се предлага с 19-и и 20-цолови джанти с гуми Michelin Pilot Sport 4 S.

Сегашното BMW M3 разчита на 6-цилиндров двигател с 431 к.с. и 500 Нм, който се съчетава със 7-степенна роботизирана трансмисия. Версията M3 Competition се предлага със същия мотор, но с 450 к.с., а при M3 CS  той разполага с 460 к.с. и 600 Нм.

Снимка: X-Tomi Design

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    системното ползване на рено води до необратими ментални и други увреждания - видно от първия коментар тук!
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    m550d ( преди 5 години )
    Моля се тази AWD система да почнат да я слагат и на моделите които не са M sport за да могат и простосмъртните да имат достъп до задно и 4х4 едновременно.
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    510 сил а бе гъ.ове про.ти от руски ли почнахте да превеждате за автомобили бе леле.А бе тва как покрива изискванията от Париж за нивата на въглероден диоксид нали мислим и за рибките и жабките и тревичките.Пфууу!Или за немците нищо няма значение!