IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW M2 CS ще е по-мощно от M3 и M4

Топ-версията на спортното купе ще получи мотор с 445 коня

Новото BMW M2 CS ще е по-мощно от M3 и M4

Ако си мислите, че BMW M2 Competition е най-впечатляващият модел в гамата на баварците, то изчакайте да излезе в серийно производство новото купе, което ще получи името M2 CS. 

Слухове за възраждането на знаменитото CSL вървят отдавна, но според последните информации, баварците са решили да нарекат новата версия CS. Както в случаите с BMW M3 CS и M4 CS, новият автомобил ще получи редица подобрения в сравнение с познатото M2 Competition. 

BMW M2

Инженерите на BMW ще увеличат мощността на 6-цилиндровия редови мотор с две турбини до 445 к.с., като ще го съчетаят с 6-степенна механична скоростна кутия. Ще се предлага и автоматична трансмисия с два съединителя, а купето ще получи по-агресивен дизайн и по-богато оборудване на салона.

Интересното е, че производството на BMW M3 и M4 (поколения F80) завърши през миналата година, така че компанията може да предложи M2 CS, без да се притеснява от вътрешна конкуренция. От друга страна, следващите генерации на М3 и М4 ще бъдат по-мощни, за да заемат позиции над M2.

Снимки: Carscoops

0 от 500