IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla уби шофьора си, като блокира вратите след катастрофа (ВИДЕО)

Трагедията с напълно изгорялата Model S се разигра в Маями

Tesla уби шофьора си, като блокира вратите след катастрофа (ВИДЕО)

Tesla Model S се запали след катастрофа на пътя и блокира вратите си, като не позволи на шофьора да излезе. Трагедията се разигра в Маями, а зад волана е бил 18-годишен младеж, съобщава изданието electrek.

Известно е, че колата се е движила със скорост между 120 и 152 км/ч, когато нейният водач е загубил управление и се е блъснал в палма край пътя. Със ситуацията не са успели да се справят системите за  превантивно предупреждение за опасност от удар, както и тези за активна безопасност.

Веднага след удара се е запалил повреденият акумулатор на електромобила. Вратите са блокирали и шофьорът не е успял да излезе. Пристигналите на мястото на катастрофата пожарникари също не са успели да отворя колата, тъй като огънят е бил толкова силен и им е отнело много време, за да го загасят.

Дръжките на вратите на Tesla Model S са скрити в специална ниша, като при авария автоматично излизат оттам, след което отблокират заключването. По неизвестни причини това не се е случило.

Представители на Tesla изказаха съболезнования на семейството на загиналия и добавиха, че при инцидент с висока скорост автомобилът може да се запали и да изгори.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Батерии по принцип вече са отживелица. Има много по напреднали технологии които генерират ел. енергията директно на място чрез студен ядрен синтез при който няма радиационно облъчване.С едно зареждане на генератора колата може да измине над 100 000 км.Първите такива технологии са измислени още през 70-те години и американците ги ползват при сателитите си в космоса. А военните ги вграждат в супер леки безпилотни дронове които могат да летят със месеци без да слизат на земята.
  • #5
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Пена ( преди 5 години )
    Случва се!Не може да се предотврати непредотвратимото!
  • #4
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Кико ( преди 5 години )
    А в Русия катастрофирала Лада направо излетяла в Небитието. Не се наложило да им търсят нито костюми нито ковчези, цветя. Всичко било3
  • #3
    16 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Американските гении в автомобилостроенето, още нямат ''екстри'', които немските коли имат от отпреди 15 години. Астра H, модел от 2004 г. при инцидент отключва всички врати, включва осветлението в купето и аварийните...
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Ах... ( преди 5 години )
    Следтват "Аз, роботът!" и "Терминатор". После ми говорете за бъдещето!!
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    всеки нов автомобил трябва да има вграден сос бутон свързан противопожарен клапан който да облива двигателя с пяна при птп