IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model X на автопилот избяга от пътя

Системата отказа да се изключи, твърди водачът на кросоувъра

Tesla Model X на автопилот избяга от пътя

Собственик на Tesla Model X твърди, че автомобилът му е напуснал предварително зададения маршрут заради проблеми със системата за автономно движение. Електрическият кросоувър се отклонил от магистралата и е катастрофирал леко, съобщава изданието Gothamist.

Инцидентът се е случил в Ню Джърси, като пред полицаите водачът на електромобила Крис Картърс твърди, че не е успял да се справи със системата за полуавтономно движение. Шофьорът не е получил обвинения за инцидента, който все още се разследва.

"Автомобилът избра друг маршрут, като при излизане от магистралата успях да завия и да избягна сблъсък с пътен знак. След това обаче колата се насочи към центъра и дори навлезе в пешеходната зона, където се удари в няколко обекта, разположени в нея", обяснява водачът.

Мъжът твърди, че на няколко пъти се е опитал да вземе управлението на автомобила, но това се е оказало неуспешно. В крайна сметка електрическият кросоувър е спрял самостоятелно.

След като научиха за случилото се, от Tesla заявиха, че досега не е имало случай, в който автопилотът да не е можело да бъде изключен.  От компанията са категорични, че безопасността е главен приоритет. В същото време обаче шофьорът трябва да бъде внимателен и да следва инструкциите, като във всеки един момент е готов да поеме управлението.

Компанията на Илон Мъск ще вземе данните от катастрофиралата Tesla Model X, за да определи причините за инцидента. От Tesla обаче припомнят, че цялата отговорност за случилото се е на шофьора на превозното средство.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    теслаа ( преди 5 години )
    фира.. никога не трябва да се довелявате на пълен автопилот - не и докато не се наложат и изтестват поне 10-години по пътищата.. Сега, много е вероятно в случая вината да е на водача понеже е блеял и не е хванал на време волана. Много ясно че ще лъже да се оневини, ***.. закона си е закон - като се правиш на иновативен си плащаш за експеримента..
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Учуден ( преди 5 години )
    Малко сте се уляли с ескейпването
  • #1
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Нема се пуашите - Свети Илон ша каже, че ше оправи нещата с ъпдейт, а светиилоновите идолопоклонници просто ше напсиват собственика щот бил неук да не се оправи с автопилота... поредните простотии на т'сяците - нема файдЪ