IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилотът на Tesla предотврати катастрофа (ВИДЕО)

Водачът на Model 3 дори не успя да реагира на опасността

Автопилотът на Tesla предотврати катастрофа (ВИДЕО)

Автопилотът на Tesla предотврати сериозно пътно-транспортно произшествие на магистрала, става ясно от видео, публикувано в сайта Reddit.

Електрическата Model 3, която се движи на автономен режим, в последния момент успя да избегне сблъсък с Toyota Сorolla отдясно и с разделителната мантинела на магистралата отляво. След това автомобилът самостоятелно се връща в лентата на движение.

Както съобщава изданието Electrek, инцидентът е станал на трасе I-95 в Кънектикът. Собственик на Tesla Model 3 е катeгоричен, че „автопилотът му е спасил живота”. По думите му, в момента на инцидента ръцете му са били на волана, но той не е успял да реагира.

В инструкцията за използване на моделите на Tesla е написано, че системата Autopilot е спомагателна и водачът през цялото време трябва да държи ръцете си на волана, за да може при нужда във всеки един момент да поеме управлението на автомобила.

Снимка и видео: Electrek

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    бате, докажи, че колата в клипчето е тесла, а не москвич например.стига пропаганда...
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Теслата взе решение до като шофьора изобщо не беше разбрал за инцидента. И то два пъти избегна Тойотата.
  • #5
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    3ти Път - защо се изтриха коментарите? Не трябва да се говори лошо за електричките? Такава е повелята или?!
  • #4
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    ПродължениетоАко колата взима решенията, много по-плавно изтегляне ще се получи със задействане на левите спирачки, така както работи системата на S класата на Мерцедес. Дори и без корекция с волана.
  • #3
    10 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Така и не стана ясно що след първоначалния ляв после рязко сви в дясно - сигурно щото се уплаши от преградната стена, обаче ако шофьора на тойотата в това време не беше свил също в дясно щеше да стане мазалото. 99% късмет е сработил не автопилот!
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Има стотици клипове, как Тесла взима дъгите при изход/смяна на магистралата и на една лееекичка дъга, така наречения автопилот шари от единия до другия край на плътното, при това със скорост много по-малка от тази с която обикновено се кара, а тук се прокрадва идеята, че колата е развила изкуствен интелект и спряла да се води от маркировките, за да се доближи до джърситата и после за да избегне удар с тях е кривнала с волана пак към колата, която я е засякла???Следва продължение...
  • #1
    18 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    От видеото по никакъв начин не се разбира какво е правил водачът и че автопилотът е реагирал вместо него. Изглежда като PR от страна на Tesla, за да си дигнат акциите, че нещо не вървят напоследък много нещата при тях от финансова гледна точка :)