IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Колко може да измине Tesla Model 3 с напълно разредена батерия (ВИДЕО)

За 1 година пробегът на електрическия автомобил намалява с 58 км, показва сравнителен тест

Колко може да измине Tesla Model 3 с напълно разредена батерия (ВИДЕО)

Американския влогър Бен Салинс, собственик на Tesla Model 3, който снима различни ревюта за електрическата си кола, проведе любопитен тест. Той постави автомобила, купен преди 1 години, на изпитание - колко километра може да измине с напълно разредена батерия.


Теста си, който Салинс нарича "Колко километра ще може да измине Tesla Model 3 с разредена батерия", той извръшва в сравнение. За първи път той постави колата си на подобно изпитание преди година, когато тя все още е съвсем нова - веднага, след като я купува. Електрическият автомобил на влогъра е оборудван с батерия с капацитет от 75 кВтч, а по време на първия тест, когато колата е нова, той успява да измине 452 км с едно зареждане.

Сега Салинс изпробва колата по същия маршрут, но метеорологичните условия са малко по-различни. Температурата на въздуха е малко по-ниска поради силния порив на вятъра със скорост от 11-13 м/сек, което също така нарушува аеродинамичните възможности на електрическия автомобил. Освен това за годината експлоатация действителният капацитет на батерията намалява от 75 на 71 кВтч.

В резултат на това тестът показва, че пробегът на автомобила след пълното му зареждане до пълното разреждане на батерията вече е 394 км. При това автоматиката съобщава, че батерията е "празна" още на 372-ия километър от пътуването. Това кара Бен да се отправи към първата зарядна станция и да я обикаля в кръг, като успява да измине още 22 км, преди автомобилът да спре напълно.

По този начин сравнението на резултатите от двата теста показа, че за година експлоатация Tesla Model 3 намалява пробега си с 58 км (или близо 13%). Част от тази загуба вероятно може да се дължи на метеорологичните условия, а друга малка част - на деградацията на батерията през първата година на експлоатация.

0 от 500
 • #16
  0 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 11 месеца )
  той успява да измине - - 452-- км с едно зареждане. Четете и тогава коментирайте!
 • #15
  0 rate up comment 1 rate down comment
  анонимен ( преди 11 месеца )
  Миналата сряда заредих догоре нафта. Не в теслата де. Дотук съм изминал 1050км. Снощи светна лампата за резервата.
 • #14
  3 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 11 месеца )
  Ама дай първо да вземеш да печелиш с една тесла и къща с фотоволтаици, пък тогава говори. Щото нещо думите ти висят във въздуха и изглеждаш смешен.
 • #13
  5 rate up comment 6 rate down comment
  анонимен ( преди 11 месеца )
  Всички нови коли на ток имат гаранция 8 години на батерията т.е. 8 години капацитетът й трябва да е минимум 80% от първоначалния, иначе батерията подлежи на подмяна. С други думи при 500 км нова, минеш ли под 400 до осмата година (при еднакви условия), ти я сменят. Блага работа, културна и интелигентна - чисто, просто и евтино - ти за 8 години от гориво, консумативи и ремонти ще си избил не нова батерия, ами нова кола.
 • #12
  11 rate up comment 6 rate down comment
  анонимен ( преди 11 месеца )
  Реално погледнато с една Тезла и къща с фотоволтаици даже ще продавам ток и ще печеля а вие ще пълните гушите на тъ.ите рушняци от Лукойл Газпром Инпром Соцпром Владивостокпром Путинпром Медведпром и други и.иоти!
 • #11
  9 rate up comment 6 rate down comment
  анонимен ( преди 11 месеца )
  На 3-тата година с подобни тесли ще се ходи само до кварталния магазин и после с бутане от комшията до къщи!
 • #10
  4 rate up comment 2 rate down comment
  анонимен ( преди 11 месеца )
  75 квч и 542 км = 14 кв/ч на 100км. Лееко сме се объркали тук. Реалното е около 18 кв/ч на 100 км.
 • #9
  8 rate up comment 2 rate down comment
  анонимен ( преди 11 месеца )
  542 километра може да е минала само ако я бута. Цялата статия е сбъркана.
 • #8
  7 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 11 месеца )
  хм... Аз не че съм следвал математика, но да видим... Като нов 542 км пробег...след година 394км... 542-394= 148км...доста повече над 58км и 13%...
 • #7
  12 rate up comment 2 rate down comment
  анонимен ( преди 11 месеца )
  След 8 години ще има пробега на чисто ново BMW i3