IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблемите на Tesla Model 3 с пробег 20 000 км (ВИДЕО)

Свързани са със софтуера, неизправността на GPS-а и панелите на каросерията

Проблемите на Tesla Model 3 с пробег 20 000 км (ВИДЕО)

Много хора, които искат да си купят този автомобил или просто следят с интерес всичко за него, си задават въпроса: какво е да притежаваш Tesla Model 3?  Последван от друг: наистина ли много неща в този автомобил не са наред и проблемите следват един след друг, както мнозина твърдят?

Отговор на последния въпрос се опитва да даде сосбственик на модела, който е изминал с него 19 200 км за шест месеца, т.е. колата е почти нова. Въпреки това, проблеми са възникнали. От друга страна, автомобилите на Tesla не са продукти, които се чупят внезапно. По правило те не се чувстват много добре, веднага излезли от завода. Ето защо своевременно отстраняване на "недъзите" (които по някаква причина не се отстраняват при сглобяването на автомобила) осигурява по-безпроблемна експлоатация.

Tesla-model-3-2

В случая, конкретният автомобил е бил застигнат от доста разпространен проблем със софтуера, който изкарал от строя контрола върху ускорението, системата за екстремно спиране и круиз контрола. Проблемът обаче бил елиминиран заедно с актуализацията на фърмуера (за неопределен период от време).

Tesla-model-3-3

Поради факта, че работата на много системи в Tesla Model 3 зависят от GPS-а, неизправностите на тази функция предизвикали проблеми, например с режима на автопилот. Отново най-близката актуализация на софтуера решила проблема. В това отношение дори е добре, че електрическите автомобили на Tesla са толкова зависими от електронните системи. Основното е неизправностите да се случат точно преди пускането на планираните актуализации на софтуера.

За корекцията на панелите на каросерията обаче (а това е наистина често срещан проблем) е  трябвало да се отиде в сервиз, където този въпрос бързо бил поправен. Иначе собственикът твърди, че Model 3 е надежден, удобен и ефективен от гледна точка на разходите за зареждане.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Извод от статията: ако има нещо - няма нищо.
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Това, което предлага тази кола на тази цена е просто топ! Дребни неща са проблемите и се оправят бързо, защото са просто софтуер. Бих си я взел, но в Европа ще е доста трудно и доста ще се чака за поръчка. Не насмогват на поръчките. А специално за този модел поръчките са страшно много и много хора са си поръчали на зелено и още не са си получили колите. Може би след 2-3 г. ще стана и аз собственик, тъкмо и бъговете да изчистят.