IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хиляди оплаквания от Tesla след застудяването в САЩ

Собствениците на електромобили шокирани от поведението им при минусови температури

Вълната леден полярен въздух, засегнала част от Съединените щати през изминалата седмица, разкри доста недостатъци на най-популярните електромобили, пише Mashable. Стотици собственици на Tesla и Chevrolet Bolt се оплакаха, че колите им не са пригодени за минусовите температури.

Tesla в полярни условия

По начало знаем, че електрическите коли не понасят студа, но е друго да го видиш с очите си, отбелязва изданието, споделяйки множество туитове от недоволни клиенти. Един от тях сподели снимка на таблото на напълно заредения си Model X 100D - кола за 150 000 долара - който при температура минус 30 градуса вместо нормалния си обхват от близо 470 километра има едва 190 км.

Електромобили - студ

Друг собственик на Tesla Model 3 обвини компанията, че въобще не е тествала автомобила в зимни условия, въпреки разпространените ефектни клипчета. В неговия случай дори след 30 минути дистанционно подгряване прибиращите се ръкохватки на вратите си остават замръзнали и в колата не може да се влезе.

.@elonmusk .@Tesla I love you but can you hire a designer/engineer from places where the weather gets bad so that we don’t have to deal with bad design like this again?? This is after 30+ minutes of preheating the car to 80 degrees. Also wipers and side mirrors were frozen too pic.twitter.com/HO8igw131x

— sa ra (@sarahthanif) January 30, 2019


Друга собственичка на същия модел се оплака, че и при включено на максимална степен отопление температурата вътре в колата й е едва 12 градуса по Фаренхайт - или минус 11 по Целзий.

електромобили - студ

В типичния си стил Илон Мъск обеща "значителни" подобрения на поведението в студено време, които ще дойдат благодарение на... нов софтуерен ъпдейт. Той обаче няма да е готов до края на въздействието на полярния вихър над американския Среден запад.

 

 

0 от 500
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гад ( преди 5 години )
    Ако тук стане реални -30 поне половината автопарк няма да запали
  • #16
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Разбира се, заради студа трябва да си седим на двигатели с вътрешно горене, вместо да усъвършенстваме ел-автомобилите, които дори на сегашното им ниво на развитие са по-добри при нормални условия на работа, по-евтини за подръжка и харчат по-малко.
  • #15
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    щом германците не са започнали да ги произвеждат - значи технологията не е зряла. те не са прости - наобратно на това което си мисли простия ни народ
  • #14
    17 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Нормално то само виж кой страни харесват Тесла- Америка краварите страната в която на банкоматите пише- Ако си сляп използвай клавиатурата за слепи!Следващата Норвегия там където отнемат децата от нормални семейства и ги дават на семейства гейове смятай !!!Общо взето кола за *** и с мозъчни ограничения!!Не благодаря!!!
  • #13
    20 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Зимна нафта гледай колко са промити мозъците на теа Алоооо в Швейцария човек зарежда Нафта една Обикновена навсякъде и няма -30,-35 нафтата Няма замръзване !!!!!Просто се слагат нужните добавки според сезона и това си е никой не ти афишира и никой не ти продава по-скъпо щото виждаш ли била Зимна Нафта !!хахах Бай *** живее още в Комунизма!
  • #12
    15 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Балоните с илюзии на Тоя Шашавец щял да оправи той с ъпдейт ама не сега.То не всичко се поправя с софтуер ама те краварите нали са си прости и вярват нормално страната в която на шоколада пише -Това е Шоколад и той е за ядене ! Какво повече да кажем.Относно всеки нов съвременен Дизел си пали не на -35с споооокойно и ако не е с Българска а с нормална Европейска нафта си перка без грижи и вътре ти е Баня!!Илюзии за баламурници!
  • #11
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Студа показва ограниченията на технологията.
  • #10
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    И зимната нафта издъхва при минус 35. Виж за слабото парно е тъпо. Кола без парно и без чистачки е по зле от кола без спирачки.
  • #9
    14 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Бензиновата мафия ще го духа яко. И тия платени статийки няма да я спасят...
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    ((9xЦелзий)/5)+ 32 = Фаренхайт, да си смятате, че е смешно.