IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla уби шофьора си, като блокира вратите след катастрофа (ВИДЕО)

Трагедията с напълно изгорялата Model S се разигра в Маями

Tesla уби шофьора си, като блокира вратите след катастрофа (ВИДЕО)

Tesla Model S се запали след катастрофа на пътя и блокира вратите си, като не позволи на шофьора да излезе. Трагедията се разигра в Маями, а зад волана е бил 18-годишен младеж, съобщава изданието electrek.

Известно е, че колата се е движила със скорост между 120 и 152 км/ч, когато нейният водач е загубил управление и се е блъснал в палма край пътя. Със ситуацията не са успели да се справят системите за  превантивно предупреждение за опасност от удар, както и тези за активна безопасност.

Веднага след удара се е запалил повреденият акумулатор на електромобила. Вратите са блокирали и шофьорът не е успял да излезе. Пристигналите на мястото на катастрофата пожарникари също не са успели да отворя колата, тъй като огънят е бил толкова силен и им е отнело много време, за да го загасят.

Дръжките на вратите на Tesla Model S са скрити в специална ниша, като при авария автоматично излизат оттам, след което отблокират заключването. По неизвестни причини това не се е случило.

Представители на Tesla изказаха съболезнования на семейството на загиналия и добавиха, че при инцидент с висока скорост автомобилът може да се запали и да изгори.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    от пасатаджията ( преди 5 години )
    Ами като не вярваш мога да ти покажа снимки от пасата на кво мязаше отпреде.А и не виждам за какво да си измислям и да те лъжа.Това че размазах една кола на 2 години не е за хвалене.То ако си се блъснал с някоя изгнила талига направена от ламарина за улуци и 20км ще са ти много,щото има коли които тежат 1000кг. а има и дето тежат два тона.Замисли се коя от какво е направена.
  • #15
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Най-големият проблем на електромобилите е лития в батериите. Лития се самозапалва при досег с въздух и няма гасене. Не знам защо не се говори за този проблем. С нарастването на броя електромобили ще нараства и броя на изгорелите хора. Правителствата вместо да се занимават с глупости да инвестират в нов вид батерии
  • #14
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    ти си се ударил в движещ се обект който е поел агромна част от удара и затова си оцелял но при тезирскорости и удар в стълб дърво или непреместваем обект нямаш шанс
  • #13
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Бравос ( преди 5 години )
    това шофьорът ли така каза?
  • #12
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Georgi ( преди 5 години )
    А защо не напишете и за другите 1000 смъртни случай ДНЕС? Една катастрофа с Тесла и всичко се отразява.
  • #11
    8 rate up comment 0 rate down comment
    до анонимен № 10 ( преди 5 години )
    Ами аз преди 4 години се ударих с Пасат в кола която ми излезна на пътя внезапно. Моята скорост беше 95км в час. и нямах никакво натискане на спирачките.Директен удар.От удара пасата се завъртя на 180 градуса и спря в мантинелата.На мене нищо ми нямаше освен една лента която ми остана от колана за около месец на тумбака като спомен от случката.Верно че се задействаха еърбеците ама на мене нищо си ми нямаше.Така че май ти нямаш представа какво става с органите на човек при удар със скорост от 100
  • #10
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Li-ion батерии са много опасни.
  • #9
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Дъм ( преди 5 години )
    Аз си джиткам с V осмака , бал съм ти и болкуците електрически
  • #8
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Чачо ( преди 5 години )
    Да не е бил болгар- с такава скорост...?Прозводителят поднесъл съболезнование!? А ще вземе ли да се гръмне с тия пререкламирани тояги?
  • #7
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Агитатор ( преди 5 години )
    Нормално при пускането на всеки толкова иновативен и хай-тек продукт е така.И първите ракети и самолети бая са падали преди да се отлепят от Земята и бая жертви е имало.Оня па долу говори за някакви Астри от каменната ера.Ахахах България благодарение на камунизма е тотално изостанала като мислене от модерният Свят!