IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои автомобили ще загубим през 2019 г.?

Поне 6 модела отиват в историята и няма да получат наследници

Кои автомобили ще загубим през 2019 г.?

Автомобилната индустрия не стои на едно място. Някои модели слизат от конвейера, а други заемат техните места. За кои автомобили настоящата 2019 г. ще стане последна ?

През юни шведският производител Volvo спира производството на хечбека V40 (на снимката горе), който ще се окаже и последният модел на марката от този клас. Мястото му в гамата на компанията ще заеме електрически SUV с по-големи размери, който е насочен изцяло към европейските пазари. Новият модел ще може да изминава около 300 км с едно зареждане на батериите, обявиха от компанията-производител.

Opel Adam

Малко преди това - през месец май, компанията Opel ще приключи с производството на модела си Adam, чиито продажби непрекъснато падат. Неговото място на конвейера ще заеме кросоувърът Grandland X. Подобна съдба ще имат още два модела на германския производител - кабриолетът Cascada и сити-карът Karl, като и тук основната причина са ниските продажби. Нещо повече - тези три модела няма да получат наследници.

VW New Beetle

На свой ред компанията Volkswagen се готви през юли да се раздели окончателно с New Beetle. Заместникът на легендарния "Бръмбар" се продава все по-слабо, дори на пазара в Щатите, където винаги се е радвал на сериозен интерес. Клиентите обаче предпочитат VW Jetta и Tiguan, което праща New Beetle в историята. "Пенсионирането" на модела беше отбелязано със специална версия в САШ, такава ще се появи и в Япония.

Pajero

Страната на изгряващото слънце също ще се раздели с един много популярен собствен модел. Компанията Mitsubishi обяви, че спира производството на всъдехода Pajero, който се появи прези 36 години и преживя няколко поколение. На прощаване моделът ще получи финална серия от 1000 бройки.

Изминалата 2018 г. също се оказа последна в живота на няколко модела. BMW обяви раздялата с 6-Series, чието място заеме новата 8-Series. Тя вече се предлага като купе и кабриолет, предстои и излизането на Gran Coupe.

Toyota Avensis

Също така в историята отива популярните в Европа седан и комби Avensis, като техният производител Toyota връща на континента модела Camry.

Снимки: Производителите

0 от 500