IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 9-Series няма да има

Шеф на баварците посочи причините

BMW 9-Series няма да има

Моделната гама на BMW е доста голяма – тя стартира от субкомпактния хечбек 1-Series и завършва с най-новия и най-технологичен флагман 8-Series. И въпреки че броят модели се увеличава непрекъснато, то граница все пак граница ще има, разкри шефът на отдела за изследвания и разработки на компанията Клаус Фрьолих.

От думите му става ясно, че в в BMW няма планове за автомобил, който да се разположи над сегашната 8-Series. По този начин Фрьолих опроверга появилите се твърдения, че баварците готвят още по-луксозен и технологичен модел, който да създаде 9-Series.

„Не смятам, че на някого е нужна 9-а серия – коментира Фрьолих. – В сегмента на представителните автомобили клиентите имат нужда от 3 автомобила – кросоувър, седан и емоционален спортен автомобил. Ние разпологаме и с трите – X7, 7-Series и 8-Series. Още повече, че обемите на продажби в този сегмент са сравнително ниски и някои конкуренти вече съкращават броя на моделите си в тях.”

Не е ясно обаче, какво ще се случи с бъдещата суперкола на BMW, за която се твърдеше, че може да стане част от семейството 9-Series. Твърди се, че тя ще излезе на пазара през 2023 г., като под капака ще има около 700 к.с. Тоест, тя ще е по-мощна дори от бъдещото BMW M8.

Според последните информации, подобен автомобил ще има и тъй като ще бъде с хибридно задвижване, ще стане част от семейството i на BMW. Там той ще заеме мястото на i8 като суперколата на баварската марка.

Снимка: Motor1

0 от 500