IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW връща пясъчното бъги в гамата си

Култовият модел вече ще бъде електрифициран

VW връща пясъчното бъги в гамата си

През 60-те години на миналия век Volkswagen направи бъгито Meyers Manx, което бързо стана много популярно. Сега компанията се готви да предложи ново поколение на модела, станал известен като "пясъчното бъги.

Преди 8 години германският производител представи концепцията Buggy Up!, като сега тя може да бъде превърната в сериен модел. В неговата основа ще бъде платформата MEB, което означава, че машината ще бъде с електрическо задвижване и ще заеме място в новото семейство коли на ток на компанията -  I.D.

Най-вероятно, екзотичното возило ще бъде представено на автомобилното изложение в Женева през 2019 г., като производството ще бъде ограничено в 50 бройки. От компанията твърдят, че основната цел на модела ще бъде да демонстрира качествата на платформата.

„Бъгито е повече от автомобил, то е символ на енергичност на четири колела. С тази машина ние  целим да покажем как би изглеждала една модерна интерпретация на класически автомобил“, споделя Клаус Бишоф, главен дизайнер на Volkswagen.

Що се отнася до дизайна, то към този момент е известно, че пясъчното бъги ще разполага с отличителни кръгли фарове, плоски лентовидни стопове и характерни основни форми. На по-късен етап пък е възможна и появата на малка плажна версия, която да е по-достъпна.

Не е ясно и къде марката ще произведе лимитирания автомобил, но се смята, че концепцията ще се реализира в завода на VW в Тенеси, САЩ.

0 от 500