IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще променя имиджа си

Шефът на компанията обещава нови спортни модели

Toyota ще променя имиджа си

В близките години Toyota ще представи няколко нови спортни автомобила, както и по-мощни версии на сегашните модели на марката. Това обяви пред журналисти генералният директор на компанията Акио Тойода.

С появата на новите си модели – такива като новото поколение на купето Supra, на хечбека Yaris GRMN и Corolla Hatchback, шефовете на Toyota искат да променят имиджа на марката, която от скучна и надеждна да се превърне в младежка и съвременна. Това обаче ще бъда доста бавен процес, който ще отнеме няколко години. За този период в гамата на Toyota ще се появят поне 3 нови спортни автомобила.

Toyota Supra

В изявленията си по време на автосалона в Детройт в началото на месеца Акио Тойода не посочи какви ще са новите спортни модели на марката. Той обаче беше категоричен, че Supra няма да е последният подобен автомобил в гамата на Toyota в близките няколко години.

„Всъдеходите и кросоувърите са хубаво нещо, но в края на краищата няма нищо по-добро от спортен автомобил със задно предаване. И затова ви гарантирам, че Supra няма да е последният подобен модел на Toyota, който ще видите”, обясни Тойода.

Toyota Supra

Според слуховете от последните месеци, в компанията обмислят възраждането на спортните модели Celica и MR2, но това ще отнеме доста време, така че по-вероятно е първо да бъдат представи нови и по-мощни версии на GT86, Yaris и Corolla. Последният от тях ще получи хибриден агрегат с мощност над 250 к.с.

Снимки: Toyota

 

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    В Япония има чудовищна демографска криза и масова депресия сред младите. Япония е една остраните със най много самоубийства.Не чакайте вече от японците някакви кой знае какви иновации. Те там си изиграха играта през 80-те и 90-те години и сега карат по инерция.Сега топката е в ръцете на Китай и Южна Корея. Може би скоро ще се прехвърли и във Индонезия и Виетнам.
  • #3
    11 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Прекалено късно е за промяна на имиджа.Аз Фолксваген хич не ги харесвам, но се ориентираха навреме докато японците дремаха.И не само Тойота, ами и Хонда отдавна изпуснаха влака.Особено Хонда си развали имиджа тотално.Докато 80-те и 90-те се славеше с иновациите си сега прави едно и също с години прехвърлящи десетилетие и дори Хюндай вече е далеч напред.
  • #2
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Колкото стана и през 90-те.
  • #1
    6 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    ще стане БМВ