IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С колко поевтиняват новите коли за 1 година

Най-малка е разликата при Honda HR-V, BMW X1 и Subaru Crosstrek, показва проучване

С колко поевтиняват новите коли за 1 година

Всеки знае, че купуването на употребяван автомобил често е много изгодно, но когато става въпрос за коли "втора ръка" трябва да сме наясно с няколко подробности, на които е добре да се обърне внимание.

Според проучване, проведено от американската компания iSeeCars, нов автомобил струва 30% повече от, например, употребявана версия на същия модел. Но също така беше установено, че при някои модели цената между новата и употребяваната кола е много по-малка от останалите.

В проучването са участвали около 7 милиона превозни средства, както нови, така и употребявани, които са били продадени на пазара в САЩ между август 2018 г. и януари 2019 г. Експертите са сравнили цените на новите модели с тези на колите втора употреба, за да се види каква е разликата в цените.

Toyota Tacoma-Grafika

Първото място в класацията заема Honda HR-V, която е само с 10% по-скъпа като нова отколкото тази, която е била карана в продължение на година. BMW X1 заема втора позиция с разлика от 11.7%, а Subaru Crosstrek е на трето място с 12% (виж графиката).

Днес субкомпактните кросоувъри са бързо разрастващ се сегмент, защото осигуряват на купувача добър баланс между товарно пространство и големина на салона, както и други предимства, свойствени на по-големите модели, но в същото време цената им остава на нивото на тази на седаните.

Toyota Tacoma-1

Toyota Tacoma пък бе призната за най-ефективния пикап заради своята надеждност и дълговечност. Единствените "леки автомобили" в списъка са Honda Civic и Subaru Impreza, които са разположени съответно на 6-о и 9-о място. Въпреки спада в продажбите, търсенето на компактни коли продължава, като купувачите търсят по-достъпни варианти на приемлива цена, посочват от iSeeCars.

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    има хиляди екстри, които като си купуваш кола можеш да избираш. Част от тях са доста полезни и правят живота ти много по-приятен. Дори скоростната кутия, волана, четирите колела и седалките могат да се поръчат различни и такива каквито искаш. Само който си е избирал нова кола от каталог знае удоволствието какво е.
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    какви екстри ти трябват за една кола двигател скоростна кутия волан четири колела и седалкивсичко друго е излишни пари
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    то новата кола по-хубаво няма - поръчваш си екстрите които искаш, а не който някой е поръчал за него си, грижи 0, кеф на макс. Не като 10+ годишни на по незнайни километри връщани по 2-3 пъти. Да те е страх да тръгнеш извън България. Който няма пари за нова - поне 2-3 до 5 годишна за да има да се покара до 10.
  • #13
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Отелно казваш живота е кратък да караш скучни коли. Тогава защо тук всички се надпреварват да купуват нафта. Нафтата е за камиони, теглене и джипове (ама не 2.0 180коня, а 2.5 100 коня). Нафтата нито е за луксозна кола нито за спортна.
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Факт е че старата кола е доста по-изгодна от новата, но не и с тази *** която се вкарва в БГ. А това да купиш 10+ годишен мерцедес и т.н. е върха на селянията. Ако си толкова баровец защо го купуваш толкова дърт. Отделно е бедния българин само нафта може да си позволи да храни. Нафта на по 350-400к км и като смениш един съединител или гръмне турбо и отиде далаверата
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Освен това като се купува кола втора ръка по този начин се прави и голяма икономия на ресурси и се пази природата. Да вярно е че по старите коли имат малко по висок емисии, но това е нищо в сравнение със емисиите които се отделят за производството на един нов автомобил.
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Новата кола е най голямата глупост. Само се набутваш. Ако я вземеш на изплащане пък храниш банката.Най добре си е нещо запазено втора ръка.За 15 бона можеш да си вземеш истинска кола която ще ти носи удоволствие и няма да се излагаш пред хората. Иначе за тия пари каква нова ще си купиш? Възможно най скапаната трошка!А сега на пазара втора ръка има всичко. Кеф ти Мерц, кеф БМВ, кеф ти Ауди.Има и перфектни Тойоти/Лексуси който ще издържат повече от нова Дачия или Форд.
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ами те грозни таратайки за бедни голфоджии са точно ауди, бмв и мерцедес табуретката. Защо си мислиш, че след като ти харесваш тези стари грозни коли, всеки друг ги харесва? Много си заблуден. Ти с това детско мислене ще си останеш все такъв беден и заблуден тъпчо.
  • #8
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Абе обикновения човек по добро от новия внос няма. За 10-15 хил. си вземаш някой употребяван премиум Мерц или БМВ или Ауди и си гледаш кефа. Живота е прекалеко кратък за караш грозни и скапани коли!Караш докато се счупи и после продаваш на части онлайн. И си избиваш почти всички разходи.Иначе трябва да се унижаваш и за същите пари да караш някой леген като Дачия или форд или китайско-корейска талига. А още по лошото да си купиш скапана нова кола на изплащане и да платиш двойно.
  • #7
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    няма такова понятие като нов автомобилима автомобили с малък пробег и автомобили с голям пробегако някой си въобразява че когато си поръча в автосалон ще е първия и единствения който ще седне и се изреже звучно на седалката е дълбоко заблуденв дилърските автосалоните се продават както автомобили с технически проблеми и такива претърпели тежки ПТП и пребоядисвани но клиента е балък и дилъра си го клати като *** джанка