IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-търсените употребявани електромобили и хибриди?

Пазарът в Щатите даде интересни резултати за 2017 г.

Кои са най-търсените употребявани електромобили и хибриди?

Купувачите на автомобили втора ръка активно се интересуват от електромобили и хибриди. Поне в Щатите. Това показва изследването на iSeeCars, според което 6 от 10-те най-бързо продавани употребявани автомобили са по-екологични – три са хибриди и три – електромобили.

През 2017 г. статистиката на продавачите на употребявани автомобили показва, че сред един автомобил престоява малко над 33 дни при дилъра, преди да си намери нов собственик. Но отличниците в тази класация се връщат по-бързо на пътя, техният престой е между 22 и 26 дни.

Кои са най-търсените употребявани електромобили и хибриди?

Да видим кои са тези шест автомобили, електрически и plug-in хибриди, които са намерили място сред най-търсените употребявани возила. Едва ли е изненада, че шестото място е за Tesla Model S, като електромобилът заема и десетата позиция в общото подреждане. Средно един такъв луксозен електромобил престоява 26 дни при продавача преди следващата сделка. Тук е налице търсене, надхвърлящо предлагането. Все пак, кой не иска кола, която е струвала като нова 120 000 долара за 40 000 или 50 000 долара?

Със същия резултат като Model S петата позиция заема хибридния Ford Fusion Energi.

Четвъртото място е за първото поколение на най-популярния електромобил в света Nissan Leaf. Лансирането на втората генерация на модела се отрази отлично на предлагането на вторичния пазар, като средната цена употребяваните Leaf в щатите спадна до 11 703 долара. А това свали престоя при дилърите средно на 25 дни. Шесто място в Топ 10 и 4-а позиция при електромобилите и хибридите.

Третата позиция в това класиране е за две поколения на Toyota Prius, но повече продажби са отчетени за предишното поколение, кръстено просто Plug-In Hybrid, а по-малко, с оглед на това, че колата е по-нова, на Prime. Тези два хибрида прекарват при дилърите между 24 и 25 дни.

В челото обаче нещата са още по-интересни.

Кои са най-търсените употребявани електромобили и хибриди?

С малко над 23 дни престой преди да се появи новият собственик, BMW i3 заема второто място в тази група и втората позиция в общото подреждане. Отличният резултат се дължи на това, че много i3 излязоха на вторичния пазар, а цената им спадна до малко над 23 600 долара.

И победителят е малко изненадващ – FIAT 500e. Когато говорим за електромобили и хибриди, FIAT е сигурно последната марка, за която ще се сетите, обаче тук действат и други фактори. 500 е абсолютен любимец на дамите в световен мащаб, а когато италианските му форми се съчетаят с впечатляващ срив в цената, то офертата става неустоима. С едва 22 дни престой при дилърите и спад на средните цени на употребявани 500е от 15 000 на 9000 долара, електрическият мъник излиза на първо място.

Тагове: fiat 500e
0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Такава е цената на нисаните, рената, амперата и т.н. Фиата даже държи много висока цена за този клас автомобил. Явно е добра количка.