IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите и най-лошите употребявани коли

Consumer Reports направи класация на автомобили, произведени между 2002 и 2012 година

Най-добрите и най-лошите употребявани коли

Когато търсите автомобил втора ръка, вероятно най-безпристрастно мнение могат да ви дадат собствениците на въпросния модел (освен ако не искат да ви продадат собствената си кола :)). Именно на този принцип залагат в Consumer Reports. За съставяне на класациите си, американците не само правят тестове на колите, но и се допитват до собствениците им, абонати на изданието, които са над 1 млн. души.

Така е съставена и днешната класация, която представя най-добрите и най-лошите употребявани коли, произведени през последните 10 години. Consumer Reports разпределят колите в няколко ценови категории - до $10 000, между $10 000 и $15 000, между $15 000 и $20 000, и между $20 000 и $25 000. Налично е и разпределение по модели - седани, SUV и малки коли.

Класацията на Consumer Reports засяга автомобили, произведени за пазара в САЩ. Повечето от тях обаче са налични и в Европа.
Най-добрите и най-лошите употребявани коли
Категория до $10 000

Победител при малките коли тук е Pontiac Vibe от 2008 година. Това е единствената американска кола с титла в класацията. Истината обаче e, че Vibe е близнак на Toyota Matrix. За най-добър седан е избран Hyundai Sonata от 2007 година, а за най-добър SUV - Toyota RAV4 от 2003 година.

Категория от $10 000 до $15 000

В тази категория печелят само японски коли. При малките коли победителите са двама - Honda Fit и Mazda3, производство 2010 година. При седаните отново има двама победители - произведените от Honda модели Accord V6 (2006 г) и Acura TL (2005 г). В SUV категорията най-добре се представят Toyota RAV4 (2006 г) и Honda CR-V (2005 г). Американците излъчват победители и в категорията голям SUV - Toyota Highlander (2005 г) и Infiniti FX (2004 г).

Категория от $15 000 до $20 000

При малките коли тук печелят Toyota Prius (2010 г) и Hyundai Elantra (2011 г). При седаните победители са Toyota Camry (2011 г) и Infiniti M (2006 г), а при SUV категорията - Honda Pilot (2007 г) и Mazda CX-9 (2008 г).

Категория от $20 000 до $25 000

В тази ценова категория няма как да попадне малък автомобил втора ръка. Именно тук обаче попада първата немска кола в класацията - BMW 328i (2009 г), която дели първото място при седаните с Infiniti G (2009 г) и Toyota Avalon (2010 г). В SUV категорията победители са Acura MDX (2007 г) и Lexus RX (2008 г).

На обратния полюс на класацията са подредени главно американски коли (виж таблицата долу). Тази класация Consumer Reports наричат "автомобили с много по-лоша от средната надеждност", като в нея присъстват 7 модела на Chrysler Group, 4 на GM и 2 на Ford. Немски коли също има - BMW 7 Series, BMW X5, Mini Cooper S, Mercedes-Benz GL-Class и VW Touareg, както корейски и японски - Kia Sorento V6 и Nissan Armada.

Consumer Reports: Автомобили с много по-лоша от средната надеждност:
Най-добрите и най-лошите употребявани коли

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #40
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ха ха глобили Тойота за подкупи, Тойота само така може да се продава коли и да печели класацийки с подкупи.http://***.politika.bg/article?id=19039
  • #39
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ""В Азия за най-добър автомобил е избран Ауди А6" - буахахаха - това ауди а6 се прави в китай бе будала :) айде бегай в азия да си играеш " То хубаво ама Ауди има един завод в Китай, който е само за китайския Пазар а Тойота има 9 завода в Китай ама файда няма. Освен това Китай не е Азия, в журито са били представители на много азиатски страни включително и Япония, така че пак стана смешен като търсиш под вола теле. Другия път като търсиш будала погледни огледалото.
  • #38
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Всички немски фирмички обичат с чужда пита помен да правят.
  • #37
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Немците ще вземат наготово,ами като не могат как няма да вземат.Уж колата с емблема на капака пичка не ставала,а дава технология на мазните пръдливци от Бенц.Е вече е ясно,че по големи нещастници и некадърници от швабите няма.
  • #36
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Кросовърът ще ползва новата гама бензинови и дизелови двигатели с принудително пълнене и ходови обеми 1,0 и 1,5 литра. Немците ще взимат готови блокове на Renault-Nissan и ще ги доокомплектоват със собствена разработка глави и колектори. От френско-японския алианс Mercedes-Benz ще получи за новия си кросовър и технологии за автоматици със сдвоен съединител. За разлика от японските и френски свои технологични "близнаци", малкият кросовър на трилъчната звезда ще се позиционира на пазара като премиум продукт, което означава, че за него ще се предлагат многобройни поръчкови опции и варианти на премиум обзавеждане. Mercedes-Benz планира между 100 000 и 150 000 продажби на новия си миникросовър годишно, а като основни пазари за него вече са определени Европа, Северна Америка и Китай, където основни конглокенти ще са Fiat 500 X, Mini Paceman и Audi Q2 Crossover.
  • #35
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Mercedes с кросовър на базата на Nissan Juke?В Женева яко се загговори, че Daimler работи по създаването на свръхкомпактен кросовър в сътрудничество с алианса Renault-Nissan. Новият модел трябва да стане логичен завършек на вече анонсираната линия кросовъри на марката, заедно с Mercedes-Benz GLA, конглокент на BMW X1 и Audi Q3, и Mercedes-Benz GLG, наречен още и мини-G Wagen.Бъдещият свръхмалък кросовър фигурира във вътрешната номенклатура засега като как Х-Class, дължината на колата ще е под 4 метра, което я прави по-малка от сегашния B-Сlass и я разполага в гамата между Smart и Mercedes-Benz A-Class. Технологично новият представител на премиалната немска марка ще е "близнак" на следващото поколение на Nissan Juke. Конструкторите на Mercedes използват за новия си бейби-кросовър новата платформа JC1, представляваща усъвършенстван вариант на предноприводната платформа на Mercedes - MFA. Тази платформа ще се ползва по-нататък и за малолитражните модели на Daimler и суперминитата на Renault-Nissan.
  • #34
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вижда се кои са качествените марки, Хонда, Тойота и Хюндай.
  • #33
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като гледам немските коли са масово в раздела за лоша надеждност. 7-ми серии, Х-5-ци, разни смотани вагенчета и мерджани.МНОГО ПОЗДРАВИ НА ADAC с фалшивите им класации.
  • #32
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тия кошове нито са фастър, нито бетър, камо ли смартър и стронгър.Бах тая пропаганда, бах това чудо.
  • #31
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Ко4о ( преди 11 години )
    Абе немското си е най-добро...днеска някои видя ли 6-те аудита из софия:http://vbox7.com/play:7c0f66a11cСТРААШНИ!!!