IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda - 'Hyundai са страшни!'

Японците виждат силна конкуренция в лицето на Hyundai.

Honda - 'Hyundai са страшни!'

"Hyundai са страхотни! Те безспорно са заплаха за нас, тъй като колите им са евтини, а качеството им се подобрява", заяви лично главният изпълнителен директор на Honda пред Associated Press.

Шефът на дизайнерския отдел на Nissan - Shiro Nakamura се съгласи със своя колега, като сравни Hyundai с корейската Samsung, която порасна до основен конкурент на японската Sony, благодарение на качествените продукти, които предлага.

"Хюндай е най-голямата заплаха за японските автомобилопроизводители," каза Nakamura. "Те не само разполагат с технология, но и с евтина работна ръка.", допълни той.

Според него, за да останат конкурентноспособни, японските производители трябва да разчитат повече на своите творчески усещания. Това според Nakamura ще накара клиентите да плащат повече за японските автомобили.

Примерът с който Nakamura подкрепи думите си този път, бе кулинарен - "Купувачите трябва да искат да плащат повече, по същия начин, по който предпочитат по-изисканите японски деликатеси (като "Kaiseki" например), въпреки по-високите цени, които държат, спрямо някои корейски ястия". "Ние трябва да предложим еквивалент на "Kaiseki", който да се състезава с корейското меню", добави той.

Hyundai-Kia Automotive Group достигна четвъртото място по продажби в света. Компанията се радва на добри продажби в САЩ и Европа, като в момента от всички японски производители, единствено Toyota държи преднина пред тях.

Christopher Richter, анализатор в Calyon Tokio, заяви, че Hyundai бележи ръст не само на пазара в САЩ, но е силна от години и на ключови пазари, като например Китай и Индия.

Според Richter, Hyundai предлага комбинация от стойност и качество, която купувачите трудно ще игнорират. "В момента Hyundai са това, което японците бяха преди десет годни", заяви той, като сравни днешната инвазия на корейците с първоначалното "нападение" на Honda в САЩ.

Корейците оставиха казаното до тук без коментар.
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 14 години )
    Всеки има право на мнение. А това, че ти директно ме обиждаш заради моето те прави по нисък от тревата. Възпитанието, вероятно и образованието са ти на нулево ниво. Това се вижда от всичките ти мнения из целия сайт.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    R32 ( преди 14 години )
    Първи шефа на Тойота каза,че най-голямата заплаха за тях не са американци или европейци,а Хюндай.С тази разлика,че това го каза още през 2004 в Ню Йорк,не чак сега.Естествено,че са добри.Куриозно,в Германия 2 -годишна i30-ка се обезцянава по-слабо от 2-годишен Голф...!!!... за какво говорим!
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 14 години )
    Искаш да кажеш, че Хюндай са скъпи и ще избереш Шкода или Рено? За Шкодата, ако е Октавия или Супърб - мога да се съглася, ама Рено... ШЪ МЪ ИЗВИНЯВЪШ...
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    TURBO ( преди 14 години )
    mnoo si prost!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 14 години )
    Все още съм предубеден към Hyundai и предпочитам Рено. Можеби ще ми се промени мнението в последно време като се кача в Соната (такси обикновенно) и все повече започват да ми харесват.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Nick ( преди 14 години )
    Определено, Хюндай стават все по-добри, но заедно с това и цените им започват да растат. Разликата в цените с производители като Шкода, Рено и други вече е минимална и вече не е въпрос на пари да предпочетеш Хюндай, ами трябва наистина автомобила който сравняваш да е по-добър от конкуренцията.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    hahaha ( преди 14 години )
    e те се сетиха японцитеоще малко и хептен щяха да го проспат как корейците им отвавят гъзовете