IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda - 'Hyundai са страшни!'

Японците виждат силна конкуренция в лицето на Hyundai.

Honda - 'Hyundai са страшни!'

"Hyundai са страхотни! Те безспорно са заплаха за нас, тъй като колите им са евтини, а качеството им се подобрява", заяви лично главният изпълнителен директор на Honda пред Associated Press.

Шефът на дизайнерския отдел на Nissan - Shiro Nakamura се съгласи със своя колега, като сравни Hyundai с корейската Samsung, която порасна до основен конкурент на японската Sony, благодарение на качествените продукти, които предлага.

"Хюндай е най-голямата заплаха за японските автомобилопроизводители," каза Nakamura. "Те не само разполагат с технология, но и с евтина работна ръка.", допълни той.

Според него, за да останат конкурентноспособни, японските производители трябва да разчитат повече на своите творчески усещания. Това според Nakamura ще накара клиентите да плащат повече за японските автомобили.

Примерът с който Nakamura подкрепи думите си този път, бе кулинарен - "Купувачите трябва да искат да плащат повече, по същия начин, по който предпочитат по-изисканите японски деликатеси (като "Kaiseki" например), въпреки по-високите цени, които държат, спрямо някои корейски ястия". "Ние трябва да предложим еквивалент на "Kaiseki", който да се състезава с корейското меню", добави той.

Hyundai-Kia Automotive Group достигна четвъртото място по продажби в света. Компанията се радва на добри продажби в САЩ и Европа, като в момента от всички японски производители, единствено Toyota държи преднина пред тях.

Christopher Richter, анализатор в Calyon Tokio, заяви, че Hyundai бележи ръст не само на пазара в САЩ, но е силна от години и на ключови пазари, като например Китай и Индия.

Според Richter, Hyundai предлага комбинация от стойност и качество, която купувачите трудно ще игнорират. "В момента Hyundai са това, което японците бяха преди десет годни", заяви той, като сравни днешната инвазия на корейците с първоначалното "нападение" на Honda в САЩ.

Корейците оставиха казаното до тук без коментар.
0 от 500
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Nick ( преди 14 години )
    Тази "скромна и малка фирма" Хонда е най-големият производител на двигатели в света, правят двигатели за всичко от кораби до мотопеди и определено Хюндай не са затминали Хонда нито по качество нито по брой продадени автомобили. За справка Хюндай са продали около 2 милиона автобомила през 2008 а Хонда близо 4.
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    remo ( преди 14 години )
    който е ходил в Щатите знае.Там направо си е война между Toyota и Hyundai.Едните се опитват да спрат да губят,а другите бавно ги настигат.
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    фдс ( преди 14 години )
    Еати майтапа. Ми те Хюндай отдавна са ги минали. Някакви скромни и малки фирми като Хонда говорят как Хюндай били заплаха. Ми отдавна не ги еават. Единствени, които могат да имат страх от японците са само Тойота. Хюндай отдвана е минал всички други японски фирми.
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    XideEmo ( преди 14 години )
    Притежаваш тези марки ли,или просто показваш,че можеш да ги напишиш правилно?
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    EmoXide ( преди 14 години )
    POorsche но без VW Cayenne
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    EmoXide ( преди 14 години )
    Bentley;Rolls Royce;Porsche.
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    re-out ( преди 14 години )
    Брей,щом шеф на Хонда говори така за Хюндай...!Щото отношенията им не са никак приятелски.
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 14 години )
    А бв най-добрата кола е служебната бе хора :D
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Разбивача ( преди 14 години )
    Няма лоши коли, има некадърни шофьори. А ми кажете коя кола е без проблеми, коя не се чупи, коя е здрава като скала и няма чупене?! Имам приятели, които карат "С" класа на Мерцедес и мога да ви кажа, че съвсем не са толкова здрави коли. На Мерцедес счупи ли му се нещо и винаги изтръпваш в сервиза като ти кажат цената. БМВ също не са чак толкова здрави, колкото се опитват да ги изкарат някои хора. всички, ама всички марки се трошат - въпроса е кой какво предпочита!
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дидо ( преди 14 години )
    Браво