IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda - 'Hyundai са страшни!'

Японците виждат силна конкуренция в лицето на Hyundai.

Honda - 'Hyundai са страшни!'

"Hyundai са страхотни! Те безспорно са заплаха за нас, тъй като колите им са евтини, а качеството им се подобрява", заяви лично главният изпълнителен директор на Honda пред Associated Press.

Шефът на дизайнерския отдел на Nissan - Shiro Nakamura се съгласи със своя колега, като сравни Hyundai с корейската Samsung, която порасна до основен конкурент на японската Sony, благодарение на качествените продукти, които предлага.

"Хюндай е най-голямата заплаха за японските автомобилопроизводители," каза Nakamura. "Те не само разполагат с технология, но и с евтина работна ръка.", допълни той.

Според него, за да останат конкурентноспособни, японските производители трябва да разчитат повече на своите творчески усещания. Това според Nakamura ще накара клиентите да плащат повече за японските автомобили.

Примерът с който Nakamura подкрепи думите си този път, бе кулинарен - "Купувачите трябва да искат да плащат повече, по същия начин, по който предпочитат по-изисканите японски деликатеси (като "Kaiseki" например), въпреки по-високите цени, които държат, спрямо някои корейски ястия". "Ние трябва да предложим еквивалент на "Kaiseki", който да се състезава с корейското меню", добави той.

Hyundai-Kia Automotive Group достигна четвъртото място по продажби в света. Компанията се радва на добри продажби в САЩ и Европа, като в момента от всички японски производители, единствено Toyota държи преднина пред тях.

Christopher Richter, анализатор в Calyon Tokio, заяви, че Hyundai бележи ръст не само на пазара в САЩ, но е силна от години и на ключови пазари, като например Китай и Индия.

Според Richter, Hyundai предлага комбинация от стойност и качество, която купувачите трудно ще игнорират. "В момента Hyundai са това, което японците бяха преди десет годни", заяви той, като сравни днешната инвазия на корейците с първоначалното "нападение" на Honda в САЩ.

Корейците оставиха казаното до тук без коментар.
0 от 500
  • #37
    0 rate up comment 0 rate down comment
    U96 ( преди 14 години )
    Задай същия въпрос на немците.Те може би знаят защо i30 втора ръка в родната им Германия е с по-нисък процент на обезценяване от съответния Golf.От там започни да разсъждаваш,но внимавай да не заспиш!
  • #36
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 14 години )
    Докато четях мненията тук се чудех, кой от вас аджаба би си купил Хюндай? Хубу, хубави коли са, дето пластмасите им не скърцат толкова, ама кой все пак би си взел Хюндай? Аз бих отговорил. Никой от вас! Хюндай би си взел човек, който не се интересува от автомобили, а случайно е попаднал на реклама по телевизията или е гледал някое световно първенство по нещо си! Все пак, такива са повечето хора, които купуват нови автомобили.
  • #35
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Nick ( преди 14 години )
    Внимавай да не обидиш феновете но ГоУф 2, че като се ядосат стават много лоши. За тях този модел е по-легендарен и от бръмбъра.Мене новия Супърб ме кефи много отвътре и като характеристики, ама още не мога да му свикна с дизайна като на Волга.
  • #34
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Shliap ( преди 14 години )
    ix55 се виждат,но Grandeur само 3-4,точно като новия Сюпърб,тотално непродаваема.Както и последните продажби на Пасат-убийствено архаичен и банален,но пък на каква цена.Но пък за да са станали 4-ти значи хюндаите се купуват и то добре.Всъщност,след бръмбъра,кой точно VW е "легендарен" модел?Щото нещо не се сещам...
  • #33
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Flash ( преди 14 години )
    Каквото да си говорим Хюндай все още не са произвели един легендарен модел. Точка. Те са за хора, Голфъри по душа, сметкаджии. Които гледат как да спестят 10% като си вземат кола. Вижте обаче какво става С Ху*Дай като се пробват да гонят качеството на големите батковци. IX55, Grandeur - все титанични провали. Никой не ги ще. Едно от тия двете не съм видял по улиците, а в шоурумите е пълно с тях ...
  • #32
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ti> ( преди 14 години )
    Не знам дали сте поглеждали цените на последните модели на Hyundai,никак не са евтини.С около 10-на процента по-ниско от VW и по-малко от Форд и Опел.А точно те се продават.Така,че причината май няма да е само в цената.Японците си признават с половин уста,че Hyundai я играе по-добре тази игра от тях.
  • #31
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 14 години )
    Хюндай са си много добре, но наистина Хонда имат всякакви видове мотори и двигатели за косачки, лодки, агрегати и т.н. Най-големият производител на двигатели :) Иначе от цялата работа само потребителят може да спечели! :)
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Kick ( преди 14 години )
    Продажбите на КИА са били 1 100 000.КИА не я споменават,защото е 100% собственост на Hyundai.За това и не я отделят,Hyundai я запазиха като по-евтин бранд.Така е от 1999.
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Nick ( преди 14 години )
    Да така е като броим и продажбите на Киа които са също около 2 млн. Честно казано не знаех че са собственост на Хюндай.
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Kick ( преди 14 години )
    я пак си направи справката за продажбите,щото корейците са продали 4 100 000 за 2008,бяха пети (Toyota,GM,VW,Ford,Hyundai,PSA,Honda).Хонда са след тях вече трета година.И някак е смешно да сравняваш кой какви двигатели правел,защото Hyundai правят кораби и двигатели за тях.