IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи Auris хибрид

Все още концептуалният модел е наречен Toyota Auris HSD Full Hybrid.

Toyota представи Auris хибрид

Макар в името да присъства думата концепт, колата от снимките е точно копие на онова, което ще видим по улиците на Европа през втората половина на 2010 година.

Пълният хибрид - Toyota Auris използва познатата от последното поколение на Prius - Hybrid Synergy Drive технология. Иначе казано, комбинация от бензинов двигател с обем 1.8 литра и два електромотора. Средното потребление на гориво ще бъде под 4 литра на 100 км.(според неофициална информация). Някой източници прогнозират среден разход от около 6/100.

Тъй като е пълен хибрид Toyota Auris HSD Full Hybrid ще позволява автономна работа на електромотора или на двигателя с вътрешно горене, както и съвместно функциониране на двата.

Хибридната система подсигурява на колата ускорение до 100 км/ч. за 10 сек. и ниски вредни емисии, чийто точен размер не се споменава. Японците са подготвили и три режима на управление - ECO, Power и EV

Auris Hybrid ще бъде произвеждан в завода на Toyota в Бърнастон, Великобритания. Цената на този модел ще бъде по-ниска от тази на Prius. С колко точно, предстои да разберем.
0 от 500
  • #31
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Незнайко ( преди 14 години )
    В Англия се поущряват покупките на нови автомобили от държавата по всевъзможни начини. От целия ЕС само скъпата България едвам сега започва да крета едвам едвам към по-добро, затова само ще коментираме. Надявам се да коментират повече начетени хора по темите в сайта и да спрем с тези нареждания и да обърнем по-голямо внимание на колите и марките производители
  • #30
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Неясен ( преди 14 години )
    Адмирирам изборът ти,приус се продава на подобни цени в цяла Европа,поощрението може да дойде от някакъв държавен фонд за търговия с вредни емисии примерно, тойота още не е влязла директно в БГ, но със сигурност разглежда пазарът ни като потенциален в дългосрочен план
  • #29
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ясен ( преди 14 години )
    Аз бих си купил Subaru Forester Diesel, ако трябва да съм честен, но не в това се състои спорът. Друг е въпросът защо в БГ Приус струва 50+ хиляди лева и защо държавата по никакъв начин не поощрява хората да купуват икон. автомобил. Истината е, че в САЩ и Япония Приус се продава като топъл хляб, а в Тойота сигурно не са и чували за БГ и ни най-малко не ги интересува колко автомобила се движат по пътищата ни.
  • #28
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Неясен ( преди 14 години )
    Ти кажи за 50.000 лева би ли си купил приус,колко приуса виждаш по улиците? Този аурис ,ако влезе в производство,ще се продава в БГ за поне 40-45.000 лева и ще е още по-смрадлив от приуса.
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Неясен ( преди 14 години )
    Това беше пример как с не-джелатско каране М3 има по-малък разход от приус,незнам защо да не вярвам на сър Кларксън и на ВВС, и освен това ако питаш всеки един собственик на нов автомобил,дали реалния му разходът разход отговаря на този по каталог,много малко ще ти отговорят положително.Имаше класация на аутобилд с колко се разминава реалния с каталожния разход, Приусът беше някъде с 25-30% и на първо място в класацията
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ясен ( преди 14 години )
    В това същото предаване(английско) бях гледал как сравняваха Jaguar XKR, Porsche 911 и BMW 645. Познайте кой е победителят: "логично" Jaguar XKR(английски). И как да вярвам на глупавите им тестове.
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ясен ( преди 14 години )
    И от кога вярваш на такива предавания?Това са данни от сайтовете на компаниите производители, на които съм по-склонен да вярвам:BMW M3 Sdn:Fuel consumption EU urban (l/100 km) 17.9 (17.0) EU extra-urban (l/100 km) 9.2 (9.0) EU composite (l/100 km) 12.4 (11.9) CO2 emissions (g/km) 295 (285) Toyota Prius:EU urban (l/100 km) 4.0 EU extra-urban (l/100 km) 3.8 EU composite (l/100 km) 4.0 CO2 emissions (g/km) 89 Още нещо, Приус не е създаден да се кара така както го карат, BMW също.
  • #24
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 14 години )
    Изпробвано е. Приус минава над 1000 км с един резервоар , който е 45 л.Смятайте.
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Неясен ( преди 14 години )
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Неясен ( преди 14 години )
    Нищо не каза за цената,незнам какъв клас се води това изчадие, ама съм сигурен ,че има много по-добри и по-икономични предложения на пазара за тези пари,дори и за по-малко.