IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи Auris хибрид

Все още концептуалният модел е наречен Toyota Auris HSD Full Hybrid.

Toyota представи Auris хибрид

Макар в името да присъства думата концепт, колата от снимките е точно копие на онова, което ще видим по улиците на Европа през втората половина на 2010 година.

Пълният хибрид - Toyota Auris използва познатата от последното поколение на Prius - Hybrid Synergy Drive технология. Иначе казано, комбинация от бензинов двигател с обем 1.8 литра и два електромотора. Средното потребление на гориво ще бъде под 4 литра на 100 км.(според неофициална информация). Някой източници прогнозират среден разход от около 6/100.

Тъй като е пълен хибрид Toyota Auris HSD Full Hybrid ще позволява автономна работа на електромотора или на двигателя с вътрешно горене, както и съвместно функциониране на двата.

Хибридната система подсигурява на колата ускорение до 100 км/ч. за 10 сек. и ниски вредни емисии, чийто точен размер не се споменава. Японците са подготвили и три режима на управление - ECO, Power и EV

Auris Hybrid ще бъде произвеждан в завода на Toyota в Бърнастон, Великобритания. Цената на този модел ще бъде по-ниска от тази на Prius. С колко точно, предстои да разберем.
0 от 500
  • #41
    0 rate up comment 2 rate down comment
    LEXUS ( преди 14 години )
    Така че тия криви твои сметки не ми ги пробутвай!!! Базовото БMW 116d/115 коня/е по-скъпо от по-големия и по-мощен и по-иконопмичен и по-високотохнологичен Тойота Приус!!!! А Тойота Приус не само че е по-голяма,по-мощна,по-икономична и по-БЕЗШУМНА,ами е и с огромна гаранция от 8 години. Айде сега ти смятай!! Трябва да мислиш доста анти-логично за да предпочетеш по-скъпото и с много по-бедно оборудване БМВенце.Хаха. Доста елементарен опит за спор.
  • #40
    0 rate up comment 1 rate down comment
    LEXUS ( преди 14 години )
    4.) Кой го смята за 4 години??? Дай да разгледаме линк с тия кръчмарски сметки,защото както и да го смятам Приус /136 коня/ струва 49000 лева, а БМВ 116д/115 коня/ с мноооого ПО-БЕДНО ОБОРУДВАНЕ И е ПО-МАЛКО КАТО КОЛА СТРУВА 51000 ЛЕВА!!! ПРИУС Е С ГАРАНЦИЯ 8 ГОДИНИ,БМВ-2 ГОДИНИ!!!Приус е по-икономичен като среден разход!! По-икономичен е и на градско,и на извънградско,а това са 80-90% от карането на средно-статистическия купувач!!! Така че тия криви твои сметки не ми ги пробутвай!!! Базовото Б
  • #39
    1 rate up comment 2 rate down comment
    LEXUS ( преди 14 години )
    Това не е верно. 1.) Ауто Билд направиха тест за реално шофиране и Приус харчи 3.5/100 градско, ХАРЧИ 3.8/100 ИЗВЪНГРАДСКО СПОРЕД ГЕРМАНЦИТЕ ОТ АУТО БИЛД 2.) Магистрално ПРИ БЪРЗО КАРАНЕ харчи повече от бмв 116 дизел със 115 коня,което е много по-малката кола!!!3.) Да произведеш Приус не се изхвърлят повече емисии Co2,това е пълна измислица.Енергията за производство на една кола е отразена в цената Приус струва 49000 лева,а БМВ 1 серия с много по-бедно оборудване струва 51000 лева!!!!
  • #38
    2 rate up comment 1 rate down comment
    пmiroburgs ( преди 14 години )
    LeXUS-много си пристрастен,-1.Приуса (по Ауто билд) харчи малко само на градско -- 2.на магистрала (чети хубаво) харчи повече от 118d--3.Да произведеш Приус харчиш много повече СО2 емисии-----4.Германците го смятат за 4 год и 60 000 км и Приуса е по-неизгоден като разходи от Всяко БМВ 116,118,120 дизел----5. Направи сам сметка не за четири, а за нормално 7-8 год.живот на колата(сметни и за 10 год)ИЗВОД-хибридите са изгодни само на градско, а не за 30% градско,40% извън градско и 30% магистрала
  • #37
    1 rate up comment 1 rate down comment
    LEXUS ( преди 14 години )
    В новият брой на Авто Билд германците сами признават,че Приус е най-икономичната и екологична кола в реалното шофиране,както на градско,така и на магистрала!!! Приус победи по икономичност супер -икономичния дизел на БМВ 116d 1- серия,което е по-малко на всичкото отгоре. Това БМВ има старт-стоп о зареждане на енергия от спирачките,подобно на хибридите,но не е толкова икономично. Приус е по-икономичен.Самите германци го признават!!! Градско Приус гори 3.5/100км.,а извънградско 3.8/100км.
  • #36
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Неясен ( преди 14 години )
    пич не искам да си меря гагата с теб, а да коментирам автомобили.Продавал съм 2 години приус в страната, в която са продадени най-много в европа,ти знаеш ли коя е тази страна?
  • #35
    1 rate up comment 2 rate down comment
    ( преди 14 години )
    А аз минавам 2000 километра с един резервоар, който е 60 литра. Колата ми е дизел. Смятай! И после си заври Приуса в ***! Моята кола я купих за 30 000 лева! Колко струва ПриМуса?
  • #34
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Hi ( преди 14 години )
    Ти си един голям *** и смърдиш ужасно - за справка - съседите ти от факултето! Приус си има багажник, ама къде умник като теб ще знае това, като не може да чете и знае само това, което му казва съседа с 3-ти клас образование.
  • #33
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Kuku ( преди 14 години )
    А ти си ***!!! Кой ти каза, че Приус не е икономичен??? Да не би да си се качвал на него? Аз съм и доега не съм виждал кола с по-нисък разход. И е по-скъпа, щото има два интелигентни двигателя, а не помпа-дюза, като на любимата ти марка...
  • #32
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Obrut ( преди 14 години )
    Алоу, лъжеца - когато излезе Инсайт, тя стана най-продавана кола за месеца в Япония, като измести Приус. Още следващия месец обаче Приус си върна първото място и 4 месеца подред е най-продаваната кола в Япония ВЪОБЩЕ, а не само сред хибридните. Да не говорим, че Инсайт не е пълен хибрид, т.е. бензиновият двигател винаги си работи! И не хибридната технология, а ти си задръстен. Като ще лъжеш, поне имай предвид, че има и хора, които са информирани...