IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще станат ли малките двигатели водещи?

Два от най-успешните и водещи в автомобилостроенето концерна насочват големи усилия и средства в създаването на нови компактни и високоефективни двигатели.

Ще станат ли малките двигатели водещи?
Бъдещите модели на BMW и VW ще се предлагат с по-малки двигатели имащи нисък разход и намалени вредни емисии. 


Според изданието Auto Motor und Sport, Volkswagen разработва нов трицилиндров двигател, който ще се появи на пазара при Golf и вероятно при хибридна версия на базата на технологията TwinDrive. 

От VW предвиждат голямо бъдеще за трицилиндровия  Golf . В същото време се работи и върху електрически Golf, който ще се продава първо в големите градове на Северна Америка. 



BMW от своя страна също разработва нов двигател с три цилиндъра. Версията на BMW сега преминава през тестове и трябва да се появи при новото поколение на Серия-1, което ще бъде на пазара през 2011. 

По неофициални информации, бъдещият двигател на BMW с три цилиндъра ще замени някои от сега използваните агрегати в Серия-1, като ще бъде с няколко версии на мощността – от 120 к.с. (90kW) до 180 к.с (135kW). 

BMW разработва и нов четирицилиндров двигател с обем 1.8 литра и мощност 240 к.с., който ще замени много от сега използваните агрегати с шест цилиндъра, а също и сегашния двигател с обем 1.8 литра.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    zzz ( преди 15 години )
    VW и BMW пак откриха топлата вода!Да се огледат колко производители имат от няколко години малки и икономични турбодизели.Само те нямат.VW на скоро пуснаха 1.4 TDI,и то попмпа-дюза.