IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 GT3 отново по-бавно на Нюрбургринг от Nissan GT-R

Обновената версия на състезателния суперавтомобил Porsche 911 GT3 премина северната обиколка на пистата Нюрбургринг за 7 минути и 40 секунди.

Porsche 911 GT3 отново по-бавно на Нюрбургринг от Nissan GT-R
Автомобилът е бил управляван от тест-пилота на фирмата Валтер Рерл. Според официални представители на Porsche, цитирани от американското издание  Motor Trend, времето би било с около 2 секунди по-добро ако по същото време на пистата не е имало и други автомобили. 


Дори обаче да се приспаднат двете секунди забавяне по тази причина, времето е далеч от показаното от Nissan GT-R, модел 2010, който е направил една обиколка за 7 минути и 26 секунди и седем десети. 

Според шефът на проект за спортни автомобили на Porsche Андреас Пренингер (Andreas Preuninger) обаче, в немската компания все още държат на своето мнение, че суперавтомобилът Nissan GT-R не може да премине през северния участък на пистата Нюрбургринг за време под 7 минути и 54 секунди и в този смисъл резултатът на Porsche е по-добър. 

През миналата година шефът на отдела за нови разработки на Porsche, Аугуст Ахлайтнер нарече рекорда на Nissan GT-R „мошеничество”. Изявлението му беше направено след изпитание на Nissan GT-R на пистата Нюрбургринг от инженери на Porsche. Според тях поставения рекорд от Nissan вероятно е постигнат с някаква доработка на колата и със спортни гуми, а не със серийна версия. 

В отговор на това от Nissan представиха снимки на използваните гуми и видеозапис на теста. Освен това в Nissan предложиха на пилотите от Porsche да преминат безплатен курс по управление преди отново да се опитат да опровергаят резултата на GT-R на Нюрбургринг. 

Все още е трудно да се определи кой е прав в този спор. По повод на Chevrolet Corvette ZR1, друг автомобил преминал пистата доста по-бързо от  911 GT3, (за 7 минути, 26 секунди и 4 десети) Пренингер заяви, че това е безусловно много бърз автомобил, но той е създаден с различни цели от тези на Porsche 911 GT3.
0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    bobiTurboto ( преди 15 години )
    хайде стига писахте глупости-никакво ги сравняватенисан гт-р базова цена 69 000 $3.8L twin-turbo V6мощност 480к.с @ 6400 Въртящ Момент (lb-ft)430 @ 3200 - 5200 от 0-100 км 3.5 секпредаване на четерите колела с интелигентна система 4х4( четворен диференциал)********************************Порше 911 GT3 базова цена 112 000 $ 3.8L V6 мощност 435 к.с Вътящ Момент 317-lb-ft от 0-100 км 4.1 сек задно предаване с шпер диференциал**************************по всички критерии нисана бие порше
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    555 ( преди 15 години )
    lexus, infiniti, acura всичко друго - супата.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    emOxide ( преди 15 години )
    http://supergt.net/en/
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    qwerty ( преди 15 години )
    Добре бе пич как може толкова глупости да пишеш? Кви Японски пилоти ,кви глупости пишеш? Германците нямали добри пилоти!!! Михаел Шумахер-най-титулования пилот в света какъв е? Я сега да погледнем ралитата WRC и там не се сещам за Японски пилот! Я сега Лю Ман пак няма Японци.. Дори в отборите на Хонда(в момента Браун-GP) и Тойота във Ф-1 няма Японски в момента. Като не разбираш нищо не се обаждай ,че и 10 поста с глупости си изписал. Чети преди да се излагаш.
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    emOxide ( преди 15 години )
    Ака немците имаха топки, щяха да приемат, в Япония да ги обучат на спортно шофиране на предела на възможностите на автомобила. Тогава и собствените им Porsche рекорди биха скочили с по 20-30 секунди....Ама като немат топки, страх ги е от "унижението", да бъдат учени от некви дребни жълтуркавци.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    emOxide ( преди 15 години )
    Немците не са прави в случая.Според мен японските пилоти в точно този клас GT, понастоящем, са едни от най-добрите в света, но те си участват в техни си азиатски надпревари и нямат тази популярност в Европа.Това, че немсите фирмени тест пилоти, не са такива камикадзе, както беше покойният Сена, техен проблем, но не могат да се сърдят, че японските, са точоно от тези, които имат бензин в кръвта!
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    qwerty ( преди 15 години )
    За мен ако от Нисан действително могат да направят по-добро време щяха да са го доказали но уви! Това са неофицялни данни от Нисан и незнам след като Порше ги унижава 1 година вече те не докажат с офицялно време ,че е възможно. И докато времената на останалите са офицялни само от Нисан се правят на луди и се крият. Като го докажат ще ги призная. Иначе от Порше ,за да ги накарат да докажат времето си дори купиха един Нисан и доказаха ,че времето е МНООГО занижено от Нисан. А От Нисан мълчание!
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    БайХйуй ( преди 15 години )
    *** вижда се във Формула 1 и ВРЦ що за стока са!!! А провери сега *** ПОРШЕ какво им е било последното участие във Ф1!!! Няма и спечелена точица (като не успяват да завършат повече от половината стартове). Селяндуриноооо. А Нисан (чрез партньора си в Алианс-а Рено) участват във Ф1 и са един от най успешните произвидители на ДВГ. Даже имаше идеи отбора на Рено Ф1 да използва бранда Нисан или Инфинити през стартовете от 2010год.Аре карай си гоУфа надрискан в перник и не се обаждай ***
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Kiro Manivelata ( преди 15 години )
    V tehnichesko otnoshenie japoncite sa nai-predizvikatelnata natziya spryamo evropeiskata rasa.Kulminatziyata shte e prez lyatoto kogato GT-R shte atakuva rekorda na ZR 1.
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    БайХйуй ( преди 15 години )
    Абе да си еват майките ако гледах за спортен автомобил 100% щех да си купя порше, не несран... пък като са толкова отворени защо не участват в 24 те часа... там се вижда що за машина си построил и кои е по по най бързия