IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поредният най-бърз автомобил в света – Maxximus G-Force

През последните години се появиха доста автомобили претендиращи да са номер едно по скорост на света.

Поредният най-бърз автомобил в света – Maxximus G-Force
Това не е учудващо, защото в глобализиращия се свят все повече малки фирми получават достъп до уникални и върхови технологии. 


Сега финансисът Дейвид Мак Меън (David McMahan) и пилотът Марлон Кърби (Marlon Kirby), ни представят нещо създадено на базата на SSC Ultima GT-R, носител на цяла серия рекорди (официални и неофициални). 


Това е моделът Maxximus G-Force. При него двигателят от Chevrolet на Ultima GT-R, V8 6.6 литра е бил заменен от друг агрегат на Chevrolet, но с обем 7.0 литра и две турбини. В резултат се е получила чудовищната мощност от 1600 к.с., която се предлага на един автомобил с тегло от 1225 кг. 


Не е за учудване, че ускорението от място до 100 км/час се постига за 2.1 (!) секунди, а колата е набрала 160 км/час след 4.5 секунди. Благодарение на спирачната система AP Racing упражнението 0-100 км/час – 0 км/час се изпълнява за 8.8 секунди. 


Парадоксално е, но е факт и това, че бензинът в резервоара на този супер спортен автомобил ще свърши при подобно каране само след....9 минути. 





 
0 от 500