IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поредният най-бърз автомобил в света – Maxximus G-Force

През последните години се появиха доста автомобили претендиращи да са номер едно по скорост на света.

Поредният най-бърз автомобил в света – Maxximus G-Force
Това не е учудващо, защото в глобализиращия се свят все повече малки фирми получават достъп до уникални и върхови технологии. 


Сега финансисът Дейвид Мак Меън (David McMahan) и пилотът Марлон Кърби (Marlon Kirby), ни представят нещо създадено на базата на SSC Ultima GT-R, носител на цяла серия рекорди (официални и неофициални). 


Това е моделът Maxximus G-Force. При него двигателят от Chevrolet на Ultima GT-R, V8 6.6 литра е бил заменен от друг агрегат на Chevrolet, но с обем 7.0 литра и две турбини. В резултат се е получила чудовищната мощност от 1600 к.с., която се предлага на един автомобил с тегло от 1225 кг. 


Не е за учудване, че ускорението от място до 100 км/час се постига за 2.1 (!) секунди, а колата е набрала 160 км/час след 4.5 секунди. Благодарение на спирачната система AP Racing упражнението 0-100 км/час – 0 км/час се изпълнява за 8.8 секунди. 


Парадоксално е, но е факт и това, че бензинът в резервоара на този супер спортен автомобил ще свърши при подобно каране само след....9 минути. 





 
0 от 500
  • #22
    1 rate up comment 1 rate down comment
    emoxide ( преди 15 години )
    Колата все пак има 1 екстра - радио със CD
  • #21
    0 rate up comment 1 rate down comment
    petar ( преди 15 години )
    някакво гаражно недуразумение от незнаен "войн"....на македонски и на български- ***
  • #20
    0 rate up comment 1 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Ама ти нервиш ли се?Умнико май ти не си в час Шелби бил на холядолетия пред VW:))))))))))))))A пък относно Вейрон- тихоооо,да се не излагаш повече
  • #19
    0 rate up comment 1 rate down comment
    channel6 ( преди 15 години )
    хубаво ... а колко вдига.. или е най-бързата, но не се знае колко вдига ....
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    ХАХАА ( преди 15 години )
    Абе бате ти не си в час, била реклама, та VW от всяка продадена губят 1000000 евро, и кво искаш да кажеш че двигател който е измислен за кола е по зле отколкото да се земе един 8-ак и да му се набият турбини? И какво има в тоя дух на шелби повече от на бугати, погледни и интериора на двете коли??? Бугати прави спортни коли от 1910? Само нехвалете американците, единственият американец който ще остане в исторята на автомобилите е Хенри Форт с иновацията на конвеерното сглобване на автомобили!
  • #17
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ge2star ( преди 15 години )
    ходи ти измери скороста бе гъзар ... щом не са го казали хората,значи не е оповестена...за същия автомобил има статия и в сайта на Мотоавангард,но и там не е казано за макс. скорост,аматьор :)
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 15 години )
    Пичове, по-безумна статия скоро не бях чел. news.automedia за пореден път се доказват като абсолютни аматьори. Така и не разбрах колко е бърз "Поредният най-бърз автомобил". Както се "консултирах" от статията, колата се ускорява за 2.1сек до 100км/ч и прави упражнението 0-100-0 за 8 сек!!! Дали тук няма грешка?! За колко тогава спира от 300? За 2 минути, може би? Хахахаха. С риск да се повторя - абсолютни аматьори....
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Vlad ( преди 15 години )
    Пич, пиша коментар, защото съм потресен, че кухари каато теб имат наглостта да дуднат. Първо Карел Шелби е на хилядолетия пред *** в VW, които са разработили Вейрон. Цялата ти тирада за въпросното Бугати е паметник на незнанието. Вейрон е ЕВТИНО МАРКЕТИНГ решение, което замазва очите на *** като теб, без елементарни познания по икономическата страна на автомобилостроенето. Колата на тези пичове носи много повече от духа и идеите на компанията Бугати от това извращение Вейрон (което на всичкото отгоре бъка с евтини недодялани решения - хилядолетия зад инженерните решения на смислени разработчици като Ферари или Мерцедес например). Леле, нямам нерви да си губя времето да пиша повече. Бягай да си караш Голфа и се скрий от хората!
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    FF ( преди 15 години )
    Само да уточним, че SSC (Shelby SuperCars) не е нито британска, нито е гараж. Известна е с няколко съвместни проекта с Ford (Mustang, Cobra).
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    flat6 ( преди 15 години )
    istinskata 4ETIRIO4KA!!!