IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сблъсък на 40-годишно Volvo с кола от 2015 г.

Последствията от инцидента показват защо шведската марка е символ на безопасността

Сблъсък на 40-годишно Volvo с кола от 2015 г.

На страницата 500Plus HP For Sale във Facebook бяха публикувани снимки от катастрофа между Volvo 240, произведено през 1980 г., и Kia Optima от 2015 г.

Сблъсък на 40-годишно Volvo с кола от 2015 г.

Последствията от сблъсъка са доста любопитни и неслучайно надписът към фотографиите е „Да убиеш Volvo е невъзможно”. На практика шведският модел не е пострадал, като е счупена само декоративната лайсна на задната броня.

Сблъсък на 40-годишно Volvo с кола от 2015 г.

В същото време корейският седан е със счупена предна броня, разбити фарове и повредени капак на двигателя и радиатор. По-внимателният оглед в сервиз вероятно ще покаже сериозни увреждания и по други елементи от каросерията и агрегати.

Сблъсък на 40-годишно Volvo с кола от 2015 г.

Сблъсък на 40-годишно Volvo с кола от 2015 г.

Не се разкрива как и къде се е случил инцидентът, но най-вероятно водачът на Kia-ата просто не е успял да спре и се е блъснал с по-висока скорост в задната част на скандинавската машина.

Снимки: Facebook

Тагове: volvo 240 kia otima
0 от 500
  • #37
    3 rate up comment 4 rate down comment
    2012 ( преди 6 години )
    Удар в Москвич 407 щеше да е терминален за Kia-та
  • #36
    5 rate up comment 8 rate down comment
    аз ( преди 6 години )
    Оф бе разбирачи , колите са си измислени много добре и стари и нови ... Новите не се правят да ансорбират толкова енергията,отколкото колата да е лека и да смъква разхода на гориво! И статията си е много точна не е казано ако е карала с еди колко си километа,ако е набил спирачки или т.н По тази логика ТРАБАНТА Е НАЙ-безопасната кола в Света :)
  • #35
    27 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Малко реклама на някакъв бидон от 80те, или ковчег по скоро.Първо удрящия отзад поема страшно много поражения, дори при Кия-та са малко. Съвременните коли са конструирани и влизат отдолу, особено при спиране, предния остава почти невредим. Второ, както вече обясниха, по добре колата да се мачка и абсорбира енергията на удара. Иначе си мъртвец, ако пък оцелееш, то уврежданията са в пъти по сериозни
  • #34
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Алооо, 4-ти км.би ли казал къде го прочете това, което твърдиш: На волво още преди години им беше официално забранено да правят такива коли.Дай линк или място където да го прочетем иначе всеки ще си помисли, че пишеш от 4-ти км или Карлуково.
  • #33
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И в добавка на долното мнение - съвременните коли са нарочно направени така, че да се мачкат - по-добре е да се смачка колата, отколкото ти. Ако колата не се мачка, цялата кинетична енергия се прехвърля към хората вътре. Резултат - няма видими наранявания, но вътрешните травми са ужасни. И не говорим за произволно мачкане, а за деформационни зони.
  • #32
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мисля, че това волво е последното, правено по фирмената технология "убий другия, за да живееш ти" - автомобилите им бяха направени като таран, като целта беше волво-водачът да пострада минимално за сметка на отсрещната страна. На волво още преди години им беше официално забранено да правят такива коли.
  • #31
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Дебелия ( преди 6 години )
    - металната ще разклати и може да разплиска водата.Още през 70те години производителите са се светнали, че "невредимите" при сблъсък коли причиняват много повече вътрешни разкъсвания на пътниците, отколкото тези поуж намачкани, но абсорбирали силата на удара.От тогава започват да се правят пластамсови калници, улеи за двигателя при удар, и тн, и тн.
  • #30
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Дебелия ( преди 6 години )
    Смачканата кола означава по-добра абсорбация на удара и запазване на живота на пътниците. Това са го разбрали още през 70те години голямите автопроизводители. Това, че Волво-то е останало невредимо, не значи, че пътниците са се отървали. За да е по-ясно за какво става на въпрос, налейте 2 чаши с вода, едната тънка пластамсова, а другата метална. При лек удар с пръст отстрани: - пластамсовата ще поеме удар и ще се върне, като водата в нея почти няма да се разклати
  • #29
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    МДам българия е пълна с олиго.рени!
  • #28
    7 rate up comment 6 rate down comment
    инженер ( преди 6 години )
    Най-лесно е колата да я направиш от желязо - тогава може да я блъскаш много и няма да й има нищо.Само че ще харчи като танк, няма да има мощност и ще вози гадно.Точно като това Волво.Не случайно колите не се правят така.