IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните коли в България за 2017 г.

Лидери са Dacia и Renault, най-голям ръст записва Kia

Най-продаваните коли в България за 2017 г.

Изданието focus2move публикува резултатите от продажите на нови автомобили през 2017 г.  За поредна година начело са моделите на румънската марка Dacia, следвани от тези на Renault. Най-голям ръст обаче записва корейската Kia – цели 133 %, която вече е на трето място  в класирането.

Най-продавани коли в България за 2017 г.

Марките Dacia и Renault са единствените, които са продали повече от 3000 бройки за първите 11 месеца от годината. При румънците резултатът е 3903 единици, което означава, че те вероятно ще успеят да преодолеят и границата от 4000 продажби за 2017 г.

Топ 10 на продажбите по марки

Най-продавани коли в България за 2017 г.

Заб. В първата графа е мястото на марката за 2017, а във второто - за 2016 г. В третата е името на марката, а в четвъртата е посочен броят продажби за 2017 г. В петата са бройките само за ноември, а в шестата - разликата от миналата година. Следва разликата само за ноември. В последните две графи са посочени пазарният дял за 2017 г. и само за ноември 2017 г.

Топ 10 на продажбите по производители


Най-продавани коли в България за 2017 г.

0 от 500
  • #27
    3 rate up comment 10 rate down comment
    в тикволандия ... ( преди 6 години )
    сичко е наопаки! масов садомазохизъм! тиа рена и дачии дето навсякъде заемат последните места по качество и надежност...НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА!у нас обаче или N-та ръка трошляк или пак трошляяк от рено, ама панелковеца се успокоява, че бил нов!?трагедия баце!
  • #26
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    До ех,години да бе страшно си беше за москвич се чакаше 20 години пред мототехника за пасат не се чакаше щото просто го нямаше ама хората във властта караха пежа мазди а даже и Бмв та така беше то и за раховец печка и телевизор Велико Търново се чакаше а за Филипс или Сони чакай и такива нямаше само у Корекома ама за там нямаше долари просто ушев ти ги прибираше търсиш виетнамски студенти да ти купят с техни пари!
  • #25
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Правете разлика от вишист до вишист по Тошово време! Примерно счетоводителите и икономистите вземаха 150-250 лв. Строителните инженери вземаха по 400-500 лв, а на националните обекти стигаха до 800 лв. Минните инженери вземаха в зависимост от мината в която работят минимум 600 лв, а някой и над 1000 лв. В оловните мини покрай Кърджали. Всички имаха жилища и къща на село. Майка ми инженер-химик в Соди Девня по сомен носеше около 400 лв а баща ми електро инженер около 350-400 лв пак там в Соди Дев
  • #24
    7 rate up comment 0 rate down comment
    хаха ( преди 6 години )
    До оня дет се чуди що корейските бо.л.ци са след марката на 120 години Рено ще му обясня.Ако миналата година лада е продала 15 коли а тази е продала 90 коли то това прави растеж от 500% за сравнение Фолксваген примерно има спад от 5% пита се в задачата що Лада не е производител номер едно в Света?А бе ушев ти ли си?
  • #23
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до fury ( преди 6 години )
    Посмали малко,какви 300 заплати те гонят за кола бе!Тв TELEFUNKEN беше 300$...който пък беше 3лв. на черно!Видео Grundig и то толкова,заплатите бяха по високи!Млад висшист сестра ми 175 лв. средната класа взимаха между 300-400 и гладни нямаше,всички имаха някакви спестявания!
  • #22
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до: Zoom-zoom ( преди 6 години )
    Приятелско семейство често ходят в куба и ми разправят, че там е рай. Все едно времето е спряло. Абсолютно спокоен живот. Хората не са богати, но са весели, дружелюбни, гостоприемни и всеки с готовност ще ти помогне. Разправят обаче, че нещата бързо се променят и от няколко год цените на туристическите услуги, хотелите и заведенията са вдигнали доста цените. Все още обаче било изключително евтино. Най-скъпото било самолетния билет до куба. Всичко останало почти без пари.А кубинките мноо яки били
  • #21
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не зная по онова време как точно е било,понеже бях малък,но си спомням че в къщи вратата се оставяше отворена често и никой нито е влязал и нито е откраднал нещо.Играли сме навън по нощите а нашите никога не са се притеснявали за нас.Почти никаква престъпност нямаше.Живеехме спокойно.Почти всяка вечер ни идваха гости или ние бяхме на гости.Събота и неделя на село,на сватби,кръщенета,сборове по селата.Свадбите бяха по 150-200 и повече човека.Кой каквото ще да разправя,но сега нямаме държава.
  • #20
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 6 години )
    Относно Куба...доста интересен нощен живот има, нищо общо с 80те... Говоря от опит от миналата седмица.
  • #19
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тогава източният и западният блок се състезаваха с различни икономически моделиГледа се покупателна способност с дадената парична единица, а не кои държави са имали колонии по цял свят, от които си набавят евтини суровини и работна ръка.300 лева по соца - сегашни 1500. Като тогавшното месо и зеленчуци сега не можеш да ги откриеш дори. Колите и техниката бяха от Кореком и с връзки, факт. Както в повечето страни по света.
  • #18
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тогава можеше на български а сега не.Между другото Пепсито по-трудно се намираше а на мен то по ми харесвашеhttp://upload-pictures.info/share-DF5A_5A43A235.html][img]http://upload-pictures.info/thumb-DF5A_5A43A235.jpgно както и да е минало заминало.Тогава имахме държава и ние диктувахме условията и бяхме първата соц държава с тези напитки.