IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните коли в България за 2017 г.

Лидери са Dacia и Renault, най-голям ръст записва Kia

Най-продаваните коли в България за 2017 г.

Изданието focus2move публикува резултатите от продажите на нови автомобили през 2017 г.  За поредна година начело са моделите на румънската марка Dacia, следвани от тези на Renault. Най-голям ръст обаче записва корейската Kia – цели 133 %, която вече е на трето място  в класирането.

Най-продавани коли в България за 2017 г.

Марките Dacia и Renault са единствените, които са продали повече от 3000 бройки за първите 11 месеца от годината. При румънците резултатът е 3903 единици, което означава, че те вероятно ще успеят да преодолеят и границата от 4000 продажби за 2017 г.

Топ 10 на продажбите по марки

Най-продавани коли в България за 2017 г.

Заб. В първата графа е мястото на марката за 2017, а във второто - за 2016 г. В третата е името на марката, а в четвъртата е посочен броят продажби за 2017 г. В петата са бройките само за ноември, а в шестата - разликата от миналата година. Следва разликата само за ноември. В последните две графи са посочени пазарният дял за 2017 г. и само за ноември 2017 г.

Топ 10 на продажбите по производители


Най-продавани коли в България за 2017 г.

0 от 500
  • #47
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ей пъпеши,яд ли ви ч е една дачи не можете да си позволите,а какво остава за друга марка и то нова...
  • #46
    1 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Не е баш така. Тук колите обикновено са по-евтини, защото се продават някакви версии за близкия изток, какъвто сме за французи и германци. Ами те да ти махнат два еърбега, някоя друга електронна система за сигурност, да ти сложат просто радио и ето ти не 3, а поне 5000 евро разлика. Вярно, тук за по-малко пари си вземаш доста по-голям *** като оборудване, но е вярно, че има хора, дето търсят голи коли, а в Европа такива липсват заради разни евродирективи.
  • #45
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Голата истина ( преди 6 години )
    За съжаление на нашево брата таз статистика е фалш и измама.Ако се вярва на нея по улците ни само рена,дачии и кии ще има.Има една уловка и тя се нарича паралелен износ.Достатъчно е да влезете в сайтовете и да сравните цевите у нас и в Германия или Франция.По 2-3000Е разлика.Наскоро ено познато франсе дойде и си купи чистак бърсак Каджар,дизел автомат да 20000Е.Вика че там е 23000 а гражданката му е 650Е а тук 150лв.Ще го кара с наши номера разбира се.Там е заровено кучето.
  • #44
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    чЕкай ве, кога успя да смениш Кия-та на баща си таксито с тези 2 Кии. До преди няколко години беше с неговата Кия и се хвалеше, като ци-га-нин с бели ***. Ти всъщност си такъв, само за гащите не съм сигурен Миризмичке. Помниш ли снимките дето беше пуснал тук и ти се смяхме? Май си забравил или сега се правиш на друг? А помниш ли на срещата, когато не дойде? И видео снимах, че съм там, а ти не се появи. Ах ти мискининооо миризлив!
  • #43
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до факт ( преди 6 години )
    "бая надоле по реката" ама никой не е така здраво забит в дъното като рено, нали? ;-)
  • #42
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    аз имам две коли на Кия едната е на близо 5 години,а джипа ми е на година и половина взети от автосалон и с топ оборудването.не бих ги сменил Щразбирачи"
  • #41
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Да то щото на първите в тая класация Тесла не им падаха вратите на Модел х и тн а и класацията не е по здравина а по това кой какво удоволствие им е доставило като гледам и Мерцедес и Фау Ве са бая надоле по реката.
  • #40
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    А бе пич кой ти казва кво да купуваш ако щеш и Бугати правено у Франция си купи купи си и Конигсен.Кво коментираш някакви хора техни пари с тях Дачия са си купили Рено Кия БМВ техна си работа кво се занимаваш с хората.Ти с твойте пари и самолет си купи ако искаш твоя си работа.В Бг всеки гледа у леглото и гаража на другия а и в паницата ей за тва няма да настигнем Запада!
  • #39
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    то остави ами напоследък рено завлича в дупката Нисан и Митсубиши - фирми доскоро уважавани и класирани на челните места. а виж сега къде отидоха ...и май не е от Германия или от Кларксън това мнение:http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/32925-avtomobilite-koito-zaradvaha-i-razocharovaha-prez-2017-g/
  • #38
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до факт ( преди 6 години )
    Хващай тогава самолета за Северна Корея щото и там не важат никакви мнения, класации и т.н. освен тези на чичко Ким.Та и полудържавната перачница рено така - давайте да им купуваме бок*луците щото фактическото none от рено.бг рекло така.А че цял свят им се смее и ги поставя на място нямало значение!?