IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните коли в България за 2017 г.

Лидери са Dacia и Renault, най-голям ръст записва Kia

Най-продаваните коли в България за 2017 г.

Изданието focus2move публикува резултатите от продажите на нови автомобили през 2017 г.  За поредна година начело са моделите на румънската марка Dacia, следвани от тези на Renault. Най-голям ръст обаче записва корейската Kia – цели 133 %, която вече е на трето място  в класирането.

Най-продавани коли в България за 2017 г.

Марките Dacia и Renault са единствените, които са продали повече от 3000 бройки за първите 11 месеца от годината. При румънците резултатът е 3903 единици, което означава, че те вероятно ще успеят да преодолеят и границата от 4000 продажби за 2017 г.

Топ 10 на продажбите по марки

Най-продавани коли в България за 2017 г.

Заб. В първата графа е мястото на марката за 2017, а във второто - за 2016 г. В третата е името на марката, а в четвъртата е посочен броят продажби за 2017 г. В петата са бройките само за ноември, а в шестата - разликата от миналата година. Следва разликата само за ноември. В последните две графи са посочени пазарният дял за 2017 г. и само за ноември 2017 г.

Топ 10 на продажбите по производители


Най-продавани коли в България за 2017 г.

0 от 500
  • #37
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Виж сега не ми вади класации това са глупости и зависи кой колко е платил на адак ги знам там германците са първи.Други ще ми извадиш сигурно англииски и там ги знам и там Рено са от най-продаваните ако слушаш Кларксън най-добрите са англииските ама що всите им производители фалираха и ги купиха немци и французи не може да ти отговори.Това са просташки спорове които в България завършват как Мерцедес 124 чист дизел била върховната кола.Само дето пеш отивам до Копитото по-бързо от тоя таралясник!
  • #36
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Без война за 25 г. се стопихме с 3 млн. реално погледнато с много повече сме се стопили българитч, защото отрицателният ни приръст е номер едно в света, а за сметка на нас *** от малцинствата се множат. Има много населени места в които БЪЛГАРСКИ не се говори и няма нито един етнически българин. Не населени места, а цели региони, за да съм по-точен. До 10-15 г. БГ няма да бъде с тези граници. Голяма демокрация нали и даже някои и се радват и си мислят,че пак комунистите са виновни...
  • #35
    8 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Сегашната реалност е пълен Т..AК! НАвремето се знаеше - трябва да си купя 5 неща и жена, днес се зане - купшувам 100 неща тая година, догодина ги сменям. Ей това е то прогреса ни в ЕС!!! Който не го е разбрал, е пълен глупaк!
  • #34
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    ...ме изтрае 5 години или стара кошница на +10 години, която да се опитам да карам още 10 години.
  • #33
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    @Fury, да де, нямахме пари събирахме. Сега имаме пари и 95% инвестираме в глупости, ток, вода интернет, телефони куъм поне два оператора и на поне 4 телефонни номера...Няма що, прогрес наистина!!! Прогрес е да ти вземат паричките на месеца и да чакаш за нов телевиазор няколко години!!!!! Лично аз едва вчера си поръчах 55 инчов, след като се канех две години и след като си купих на лизинг два нови автомобила. Вариантите пред мен бяха - да купя нмови коли и нищо друго или да купя друго, дето ще...
  • #32
    2 rate up comment 5 rate down comment
    до факт ( преди 6 години )
    Покажи поне 1 класация, па било то френска, където рено да не е на последните места!В замяна ще ти покажа няколко на обратното, от които нито 1 немска.А за наш *** важното е да се таралянка на нещо, па било то и фабрично строшено рено. После реве ама е късно.
  • #31
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кутия Боро беше 4 лева. В дискоъеките! Коняк 100 мл. в Евксиноград на барчето 40 стотинки а Загорка 17. Това беше 1993 г.
  • #30
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Единствената класация в която съм видял Рено и Дачия на последните места са немските на адак и билд.Нормално те са им конглокенти и си изкарват немските най-здрави но това не пречи Рено да е най-продаваната чужда марка в Германия докато във Франция най-продаваната чужда марка е Дачия а ФВ е пети.
  • #29
    8 rate up comment 2 rate down comment
    maxpower ( преди 6 години )
    Народът поумня. Само френско, японско и корейско! Но къде е класацията за 2010-2013 ме интересува?
  • #28
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Споко пич не си прав н-та ръка са аудитата и баварците по Горубляне заради тях и въздуха у София е толко мръсен!Дачиите и Рената са си нови.За цената си нямат равни особено Дачията за тия пари ново и то здраво никъде не Моеш намери купуват ги и по Европа.