IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Австрия забраниха загряването на мотора, докато се чисти колата

Глобата за нарушителите е повече от внушителна – 5000 евро

В Австрия забраниха загряването на мотора, докато се чисти колата

Собствениците на автомобили в Австрия ще бъдат глобявани, ако оставят колите на улицата с включен двигател, докато ги чистят от снега и леда. Санкцията идва след настояване на местни еколози, според които подобни действия нанасят сериозни щети на околната среда.

В Австрия забраниха загряването на мотора, докато се чисти колата

Според данните на вестник Kronen Zeitung, който цитира съобщение на Австрийския автомобилен клуб (ÖAMTC), ако шофьор не изключи двигателя, докато чисти колата си от снега, той ще трябва да плати глоба от внушителните 5000 евро. Забраната вече е приета от властите и влиза в сила незабавно.

„Работещият на празен ход двигател замърсява сериозно върдуха, а шумът, издаван от него, пречи на останалите граждани”, се казва в решението на властите. Те са издали заповед до всички собственици на места за паркиране, да постаят табели с надпис „Загасете двигателя!”

Австрийските законодатели явно не изпитват топли чувства към шофьорите в страната, след като преди време забраниха използването на видеорегистратори. Тогава беше обявено, че устройствата нарушават личния живот на всички хора, които заснемат. При първо нарушение на тази забрана глобата е 10 000 евро, а при повторно използване на видеорегистратор тя скача на 25 000 евро.
 

0 от 500
  • #13
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А КАКА ЩЕ ПОЧИСТИШ ПРЕДНОТО СТЪКЛО КОГАТО Е ХВАНАЛО КОРИЧКА ЛЕД БЕЗ ДА ОБДУХАШ ПРЕДНОТО СТЪКЛО С ПАРНОТО? ТЕЗИ ИЗОБЩО МИСЛЯТ ЛИ С ГЛАВИТЕ СИ ИЛИ С ОНАЯ СИ РАБОТА? ТЕЗИ ДЕТО СА ГО ВЪВЕЛИ ТОВА КОЛИТЕ ИМ СТОЯТ В ГАРАЖ А НЕ НА УЛИЦАТА.
  • #12
    18 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само като погледниш коментарите и разбираш колко изостанала нация сме. Че замърсява, замърсява работата на празен ход, но целта на тази забрана има съвсем друга цел, а тя е да направи неудобно използването на коли с ДВГ което ще накара хората да помислят за ел. кола. Когато неможе да си стоплиш колата и трябва да седиш на студено, ще се сетиш, че е добра идея да си смениш дизела с електрическа кола. Тепърва ще има много такива ограничение за колите с ДВГ в европа.
  • #11
    42 rate up comment 3 rate down comment
    Пълен смях ( преди 6 години )
    Живял съм 1 година във Велс до Линц и мога да ви кажа ,че са умни и човечни но много заблудени.Никакво мислене ,утре ако им кажат ,че трябва да дишат от аспуха преди тръгване и всички ще го правят. Този закон е лицемерие и заблуда....като искат да са еко, те са богата държава и всеки може да има ел.кола. На правителствено ниво защитават дизела и не произвеждат ел. коли обаче са много еко....това не е ли лицемерие.
  • #10
    43 rate up comment 6 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Природозащитници, защитници за правата на чУвека, вегани, феминисти, обратни резби и т.н. Всичките са едни и същи лaйнари, дето им липсва дървото. Как няма да излезне от някъде някой мустакат чичко бе, пак да ги вкара в пътя...
  • #9
    41 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Малоумието на цял един свят! А същия тоя австриец ще иде да си купи от магазина сьомга докарана Канада което е коствало тройно повече замърсяване или вино от Австралия, суши от Япония и най-обикновена химикалка от Китай.... мани бега еко-терористите са за безмилостен разстрел!
  • #8
    27 rate up comment 17 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Това не се отнася за вас съплеменници мой. Вие можете да си катерите бангиите по тротоара, да си хвърляте старите гуми в реката да си спирате на авариики на спирката като ви се прияде баница. Народ от ***.
  • #7
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Вземам ( преди 6 години )
    Баси тъпнята..абе,стига бе..ако нямаш подгряване на *** си поскаш парно ама да го пуснеш колата трябва малко да позагрее щото вътре е студ...кво?палиш и излиташ нямаш право да стойш??!?!
  • #6
    43 rate up comment 4 rate down comment
    и друго ( преди 6 години )
    ..е смешно.. смрадливата рафинерия във Виена,покрай магистралата...смърди на пор.. ама 5 мин за колата е много нееко!..Тия са изтрещели.
  • #5
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    явно евро депутатите им се учат стабилно от нашите представители там, даже започват да стават по-добри от учителите си
  • #4
    21 rate up comment 12 rate down comment
    любетел ( преди 6 години )
    Работата на двигателя на празен ход е по-вредна за двигателя отколкото за околната среда.